Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΕΠΟ - Εσπασαν το αυτοκίνητο αθλητικού δικαστή, την ώρα της προσπάθειας κάθαρσης της Ομοσπονδίας

ΕΠΟ – Εσπασαν το αυτοκίνητο αθλητικού δικαστή, την ώρα της προσπάθειας κάθαρσης της Ομοσπονδίας

Το ποδοσφαιρικό παρακράτος προσπαθεί να σταματήσει την επιχείριση κάθαρσης στην ΕΠΟ - Εντελώς συμπτωματικά... άγνωστοι έσπασαν το αυτοκίνητο δικαστικού. Την υπόθεση ανέλαβε το Τμήμα Αθλητικής Βίας

Ομηρος των παρανόμων κι ενός σκληρού παρακράτους που επιβάλλει το νόμο της βίας και του φόβου, βρίσκεται το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Διότι, σα να μην έφταναν οι καραμπινάτες παρανομίες των ανθρώπων που ελέγχουν την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, τώρα τα πλοκάμια του ποδοσφαιρικού παρακράτους αποφάσισαν να… γραφτούν στο αστυνομικό δελτίο.

Πληροφορίες από το αστυνομικό ρεπορτάζ κάνουν λόγο για επίθεση αγνώστων σε βάρος του αυτοκινήτου μέλους του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ.

Το εν λόγω μέλος βρήκε σπασμένο το αυτοκίνητο, και μάλιστα έξω από το σπίτι του. Η… τέλεια σύμπτωση ήταν ότι η επίθεση έγινε μόνο λίγες ώρες αφ’ ότου ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου το οποίο ασχολήθηκε επισταμένως με αποφάσεις εντελώς παράνομες της νυν διοίκησης της Ελληνική Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Αποφάσεις που σε άλλο κράτος θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε έκπτωση των μελών της ΕΠΟ, όχι όμως στην Ελλάδα όπου κάποιοι πιστεύουν ότι με τον εκφοβισμό θα μπορέσουν να την γλιτώσουν.

Η επίθεση βεβαίως καταγγέλθηκε άμεσα καθώς ο Ανώτατος Δικαστικός έχει σημαίνουσα θέση στο Διαιτητικό Δικαστήριο και στα πειθαρχικά όργανα της Ομοσπονδίας.

Το Τμήμα Αθλητικής Βίας πήγε στο σημείο της επίθεσης για να δει τι ακριβώς έχει συμβεί. Είναι, όμως, ηλίου φαεινότερον ότι τα γεγονότα αυτά συνδέονται άμεσα με την προσπάθεια που γίνεται να υπάρξει κάθαρση στην ΕΠΟ, με τον εν λόγω δικαστικό να πρωταγωνιστεί σ’ αυτή τη διαδικασία.

Και το γεγονός ότι το Τμήμα Αθλητικής Βίας ανέλαβε τον φάκελο, δείχνει ότι συνδέει την επίθεση με τις αθλητικές εξελίξεις στην ΕΠΟ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ανώτατος δικαστής φέρεται να έχει δώσει πολύωρη κατάθεση στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, όπου περιγράφει αναλυτικά όλα τα πρόσωπα που σχετίζονται με τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Πολύ κοντά στο σημείο της επίθεσης υπάρχουν πολλές κάμερες ασφαλείας, οι οποίες και αναμένεται να ξετυλίξουν το νήμα της ανεύρεσης των ενόχων.

Οι αρχές έχουν ήδη ξεκινήσει τον έλεγχο των πλάνων προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν οι δράστες της επίθεσης.

Οι εξελίξεις αυτές δείχνουν ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πιάσει πάτο. Διότι δεν πρόκειται για μια απλή επίθεση, αλλά για μια απρόκλητη ενέργεια του παρακράτους που θέλει να εκφοβίζει τακτικούς δικαστές οι οποίοι θέλουν να βάλουν το μαχαίρι στο κόκκαλο.

Πρόκειται για μια ενέργεια των ανθρώπων που κινούν τα νήματα πίσω από τις κουρτίνες και μέσα στη νύχτα, και οι οποίοι δεν ορρωδούν προ ουδενός. Κι αν από τις λεκτικές απειλές και τους εκβιασμούς έχουν φτάσει στην επίθεση – μήνυμα σε βάρος ανώτατου δικαστή, αντιλαμβάνεται κανείς ότι τα πράγματα σοβαρεύουν.

Εκτός ελέγχου

Η κατάσταση στην ΕΠΟ είναι ήδη έκρυθμη. Το χάος που επικρατεί, με αποκλειστική ευθύνη της παρούσας διοίκησης, δεν έχει τέλος.

Οι παράνομες αποφάσεις που έχουν ληφθεί, το θέατρο σκιών που παίζεται εδώ και καιρό, τα εξώδικα, οι απειλές, οι πολύ σοβαρές καταγγελίες για παραβιάσεις του Καταστατικού, είναι καθημερινά φαινόμενα.

Η σημερινή διοίκηση έχει διαλύσει την Ομοσπονδία, και τώρα που κάποιοι αποφάσισαν να καθαρίσουν την κόπρο, μπαίνουν τα… μεγάλα μέσα. Κι αυτά δεν είναι άλλα από τις απειλές σε βάρος της ζωής των δικαστών.

Διότι δεν μπορεί να περάσει έτσι μια επίθεση στο αυτοκίνητο κάτω από το σπίτι δικαστικού ο οποίος είναι από αυτούς που επιδιώκουν να βάλουν μια τάξη στο ποδοσφαιρικό χάος.
Υπενθυμίζεται ότι ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, Τάκης Αγραφιώτης με επιστολή του είχε θέσει το θέμα των παρανομιών προς συζήτηση, στην Εκτελεστική Επιτροπή αλλά έπεσε σε «ομερτά». Επεσε στο τείχος της σιωπής που κάποιοι επιβάλλουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Κανείς, βεβαίως, δεν μπορεί να συσχετίσει, χωρίς στοιχεία, την επίθεση στο αυτοκίνητο του δικαστικού με όσα γίνονται στην ΕΠΟ.

Ποιος όμως, μπορεί να πει ότι όλα αυτά δεν είναι τυχαία.

Θυμίζουμε ότι τον Σεπτέμβρη παραιτήθηκε από την προεδρία της ΕΠΟ ο Θοδωρής Ζαγοράκης, με αιχμές για ξεκάθαρες παρεμβάσεις στο έργο του.

Τον Οκτώβρη προέκυψε το σκάνδαλο που κατέπεσε στο Διαιτητικό Δικαστήριο με την παράνομη αδειοδότηση των 10 ομάδων της Super League 2. Η διοίκηση της ΕΠΟ, εξευτελισμένη ήταν από τότε και ουσιαστικά έκπτωτη και η αναψηλάφηση της υπόθεσης, μόλις χθες ήρθε για να μπει σαν κερασάκι στην τούρτα.

Πόσο τυχαίο είναι λοιπόν ότι χθες ξεκίνησε η «αποκαθήλωση» και σήμερα ήρθε η επίθεση σε βάρος του δικαστικού;

Το ερώτημα πλέον είναι ένα. Αυτή την «ώρα μηδέν» για το ελληνικό ποδόσφαιρο, όπου πλέον κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές, θα παραμείνει η επίσημη πολιτεία αμέτοχη;

Τι άλλο θα πρέπει να γίνει προκειμένου το κτίριο της ΕΠΟ (με το απλήρωτο ενοίκιο) στο πάρκο Γουδή, θα καθαρίσει από τις παρανομίες;

Και μέχρι πότε οι Ελληνες θα παρακολουθούν άναυδοι τις καραμπινάτες παρανομίες που εξευτελίζουν πλήρως το ποδόσφαιρο και γράφουν νέες μαύρες σελίδες στην ιστορία του, με αποκλειστική ευθύνη εκείνων που ελέγχουν την Ομοσπονδία;

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024