Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Φρικτή η προσφυγική πολιτική Ελλάδας και Ολλανδίας - Ηθικός αυτουργός η ΕΕ» - Επιμένει η Ολλανδή δημοσιογράφος

«Φρικτή η προσφυγική πολιτική Ελλάδας και Ολλανδίας – Ηθικός αυτουργός η ΕΕ» – Επιμένει η Ολλανδή δημοσιογράφος

«Αγαπώ την Ελλάδα, αγαπώ την Ολλανδία, όμως οι κυβερνήσεις τους έχουν φρικτή πολιτική απέναντι στους πρόσφυγες»

«Φρικτή πολιτική απέναντι στους πρόσφυγες» καταλογίζει σε Ελλάδα και Ολλανδία η δημοσιογράφος Ingeborg Beugel, επιμένοντας στους ισχυρισμούς της περί βάρβαρων επαναπροωθήσεων.

Σε συνέχεια της ιδιαίτερα επιθετικής -και με ανάρμοστο ύφος- ερώτησης, με σκληρές εκφράσεις, προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Μαρκ Ρούτε, η ολλανδή δημοσιογράφος καταλογίζει τεράστια ευθύνη στην Ευρωπαϊκή Ένωση -την οποία καλεί μετ’ επιτάσεως να σηκώσει το βάρος της προσφυγικής κρίσης που βιώνουν χώρες όπως η Ελλάδα, η Ισπανία και η Ιταλία- και κάνει λόγο για «σκάνδαλο» στην ιστορία της Ευρώπης.

«Σκοτώνουμε (σ.σ. πρόσφυγες) με αυτή την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία είναι η κύρια υπεύθυνη, καθώς αφήνει μόνη της την Ελλάδα. Αυτό είναι ένα σκάνδαλο. Καμιά χώρα δεν μπορεί να δεχτεί την είσοδο τόσων προσφύγων» σημειώνει, μιλώντας στο ρ/σ «Στο Κόκκινο».

«Η Ευρώπη πρέπει να πάρει πρόσφυγες από την Ελλάδα, την Ισπανία και την Ιταλία. Να πάνε παντού».

Όπως υποστηρίζει, οι λαοί χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θέλουν τους πρόσφυγες, σε αντίθεση με τις κυβερνήσεις. Σε αυτό το σημείο, μάλιστα, βάλλει κατά του ολλανδού πρωθυπουργού, καταγγέλλοντας πως, παρά το γεγονός ότι πολλοί δήμοι στην Ολλανδία θέλουν να πάρουν πρόσφυγες από την Ελλάδα, ο Μαρκ Ρούτε τούς εμποδίζει.

«Ο ολλανδός πρωθυπουργός είναι από τους πρώτους που δεν θέλουν ούτε ένα πρόσφυγα από την Ελλάδα» αναφέρει.

«Αισχρά ψέματα»

Παράλληλα, η Ingeborg Beugel υπεραμύνεται των θέσεών της κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, επιμένοντας στους σκληρούς χαρακτηρισμούς κατά του έλληνα πρωθυπουργού.

«Έχουμε έναν πρωθυπουργό που λέει αισχρά ψέματα, κοιτώντας την κάμερα. Αυτό πρέπει να σταματήσει» τονίζει, σημειώνοντας πως είναι καθήκον των δημοσιογράφων να ερευνούν, να ψάχνουν και να λένε την αλήθεια. «Έχουμε καθήκον να ελέγχουμε την εξουσία και να παρακολουθούμε τους πολιτικούς».

Μάλιστα, στη φράση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι η κ. Beugel προσέβαλε τον ελληνικό λαό απαντά: «Η προσβολή είναι του πρωθυπουργού προς τον δικό του λαό και τους πρόσφυγες, όταν λέει ψέματα. Από τον περασμένο Δεκέμβρη και κάθε μήνα η Ελλάδα παρανομεί με επαναπροωθήσεις».

Η ίδια αναφέρεται και στο προσφυγικό camp που υπάρχει στη Σάμο -για το οποίο ο πρωθυπουργός μίλησε για άψογες συνθήκες- επαναλαμβάνοντας πως το έχει επισκεφτεί και έχει καταγράψει εικόνες που δεν αρμόζουν σε μια ευρωπαϊκή χώρα.

«Ήμουν η πρώτη δημοσιογράφος που βρέθηκε στο καμπ της Σάμου, προσκεκλημένη ολλανδής ευρωβουλεύτριας. Κάναμε περιοδεία εκεί για δύο ώρες. Το βράδυ δεν μπορέσαμε να κοιμηθούμε. Κλαίγαμε. Είναι σαν το Άουσβιτς. Κλειστό, χωρίς πράσινο, μακριά από την πόλη, κλειστό 8μμ με 8πμ. Και γι’ αυτό είπε ψέματα ο κ. Μητσοτάκης» υποστηρίζει.

Μεταφέρει, δε, πως πολλές οργανώσεις για ανθρώπινα δικαιώματα το έχουν καταγγείλει. «Οι πρόσφυγες δεν είναι εγκληματίες. Όλοι μας αύριο – μεθαύριο μπορεί να βρεθούμε με παρόμοια θέση» δηλώνει.

Sports in

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο το μεγαλύτερο ταλέντο της Παρί

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο συνεργασίας ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024