Συνάντηση του ΓΓΕΠΥ Δημ. Παπαγιαννίδη με στελέχη της Γαλλικής Πρεσβείας

Ο ΓΓΕΠΥ κ. Δημήτρης Παπαγιαννίδης, συναντήθηκε στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών με τον Σύμβουλο για Αγροτικές Υποθέσεις της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ιταλία κ. Jean-Pascal FAYOLLE και την κα Ευσταθία Αντιόχου Υπεύθυνη Μελετών της Οικονομικής Υπηρεσίας της Γαλλίας στην Ελλάδα.

Στη συνάντηση μετείχαν και στελέχη της ΓΓΕΠΥ.

Στην τεχνική σύσκεψη που ακολούθησε για θέματα της Γενικής Γραμματείας Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών συζητήθηκε η πορεία:

  • υλοποίησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης,
  • των επικείμενων προκηρύξεων,
  • των διακρατικών συνεργασιών και
  • ο Προγραμματισμός της ΓΓΕΠΥ για την επόμενη Προγραμματική Περίοδο 2023-2027.

Το μεγαλύτερο πρόγραμμα αρδευτικών έργων

Μεταφέρθηκε το ζωηρό ενδιαφέρον της Γαλλικής Πρεσβείας για το Πρόγραμμα «ΥΔΩΡ 2.0» που είναι το μεγαλύτερο πρόγραμμα αρδευτικών έργων από τη δεκαετία του 1960, το οποίο περιλαμβάνει 21 αρδευτικά έργα, τα οποία πρόκειται να κατασκευαστούν με Συμπράξεις Δημόσιου & Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

Γαλλικές κατασκευαστικές και μελετητικές εταιρείες όπως και Γαλλικές Τράπεζες ενδιαφέρονται να συνδράμουν στην υλοποίηση του «ΥΔΩΡ 2.0».

Το Πρόγραμμα συνολικού κόστους 1,628 δισ. ευρώ που θα υπερβεί τα 4 δισ. ευρώ εφόσον συνυπολογισθεί το κόστος συντήρησης και λειτουργίας για 25 χρόνια και οι πληρωμές διαθεσιμότητας, παρουσιάστηκε από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβανό και τον ΓΓΕΠΥ κ. Δημ. Παπαγιαννίδη, σε ειδική εκδήλωση στις 8/11/2021, παρουσία του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr