Ο Δήμαρχος Σκιάθου, διαγνώστηκε θετικός στον κοροναϊό και ακολουθεί το υγειονομικό πρωτόκολλο. Η επιβράβευση όμως των δράσεων που υλοποιούνται από την δημοτική Αρχή του νησιού, αναγνωρίστηκαν από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και αφορούν την έκθεση που υπεβλήθη για την πορεία της επίτευξης των 17 στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης. Περαστικά και συγχαρητήρια.

Τα θερμά συγχαρητήρια του ΟΗΕ απέσπασε ο Δήμος Σκιάθου για την υποβολή προς τις υπηρεσίες του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, έκθεσης για την πορεία υλοποίησης των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ στο νησί. Η διαδικασία υποβολής παρόμοιων εκθέσεων από ΟΤΑ σε όλο τον κόσμο, γνωστή ως Voluntary Local Reviews, συμβάλουν στην περαιτέρω υλοποίηση των Στόχων και στην διάχυση των καλών πρακτικών, αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Η Σκιάθος είναι ο πρώτος ελληνικός Δήμος που υποβάλει VLR, για την οποία ο Δήμαρχος του νησιού δήλωσε ότι η Σκιάθος, ένας μοναδικός τουριστικός προορισμός, αποτελεί και ένα παράδειγμα δέσμευσης για την υλοποίηση των 17 Στόχων. «Η έκθεση Σκιάθος 2030 περιγράφει το πως σκοπεύουμε να ζούμε στη Σκιάθο το 2030 και το πως θα ανταποκριθούμε στις παγκόσμιες ευθύνες μας.»

Οι 17 στόχοι αυτοί είναι δύσκολο να επιτευχθούνε ωστόσο κάθε προσπάθεια προσέγγισης αποτελεί σαφώς ένα πολύ θετικό βήμα. Επιγραμματικά οι στόχοι αφορούν μεταξύ άλλων: Μηδενική φτώχεια και πείνα, καλή υγεία και ευημερία, ισότητα των φύλλων, πρόσβαση σε καθαρό νερό, φτηνή και καθαρή ενέργεια, αξιοπρεπής εργασία, καινοτομία, λιγότερες ανισότητες, βιώσιμες πόλεις, υπεύθυνη κατανάλωση και παραγωγή, δράσεις για το κλίμα, προστασία της ζωής στο νερό και την στεριά και φυσικά δικαιοσύνη και ειρήνη.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr