Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θετικός στον κοροναϊό ο Δήμαρχος Σκιάθου-Ο ΟΗΕ συνεχάρη το νησί

Θετικός στον κοροναϊό ο Δήμαρχος Σκιάθου-Ο ΟΗΕ συνεχάρη το νησί

«Σήμερα διαγνώσθηκα θετικός στον κορονοϊό, χάρις στον εμβολιασμό μου πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά και θα περάσω αυτή την περιπέτεια χωρίς μεγάλη ταλαιπωρία. Και αυτονόητα, παραμένω απομονωμένος, ενημερώνω τις επαφές μου και ακολουθώ τις οδηγίες των γιατρών» είπε σε μήνυμα του ο Δήμαρχος Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας

Ο Δήμαρχος Σκιάθου, διαγνώστηκε θετικός στον κοροναϊό και ακολουθεί το υγειονομικό πρωτόκολλο. Η επιβράβευση όμως των δράσεων που υλοποιούνται από την δημοτική Αρχή του νησιού, αναγνωρίστηκαν από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και αφορούν την έκθεση που υπεβλήθη για την πορεία της επίτευξης των 17 στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης. Περαστικά και συγχαρητήρια.

Τα θερμά συγχαρητήρια του ΟΗΕ απέσπασε ο Δήμος Σκιάθου για την υποβολή προς τις υπηρεσίες του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, έκθεσης για την πορεία υλοποίησης των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ στο νησί. Η διαδικασία υποβολής παρόμοιων εκθέσεων από ΟΤΑ σε όλο τον κόσμο, γνωστή ως Voluntary Local Reviews, συμβάλουν στην περαιτέρω υλοποίηση των Στόχων και στην διάχυση των καλών πρακτικών, αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Η Σκιάθος είναι ο πρώτος ελληνικός Δήμος που υποβάλει VLR, για την οποία ο Δήμαρχος του νησιού δήλωσε ότι η Σκιάθος, ένας μοναδικός τουριστικός προορισμός, αποτελεί και ένα παράδειγμα δέσμευσης για την υλοποίηση των 17 Στόχων. «Η έκθεση Σκιάθος 2030 περιγράφει το πως σκοπεύουμε να ζούμε στη Σκιάθο το 2030 και το πως θα ανταποκριθούμε στις παγκόσμιες ευθύνες μας.»

Οι 17 στόχοι αυτοί είναι δύσκολο να επιτευχθούνε ωστόσο κάθε προσπάθεια προσέγγισης αποτελεί σαφώς ένα πολύ θετικό βήμα. Επιγραμματικά οι στόχοι αφορούν μεταξύ άλλων: Μηδενική φτώχεια και πείνα, καλή υγεία και ευημερία, ισότητα των φύλλων, πρόσβαση σε καθαρό νερό, φτηνή και καθαρή ενέργεια, αξιοπρεπής εργασία, καινοτομία, λιγότερες ανισότητες, βιώσιμες πόλεις, υπεύθυνη κατανάλωση και παραγωγή, δράσεις για το κλίμα, προστασία της ζωής στο νερό και την στεριά και φυσικά δικαιοσύνη και ειρήνη.

Sports in

Βαγγέλης Μαρινάκης: «Ο Ολυμπιακός ήταν η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη – Γράψαμε ιστορία» (vid)

Ο ηγέτης του Ολυμπιακού εξέφρασε τη χαρά του και την περηφάνια του για την κατάκτηση του Youth League από την Κ19 του πειραϊκού συλλόγου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024