Κοροναϊός – Άγγιξε τις 2.000 κρούσματα η Αττική – «Γονάτισε» το κέντρο της Αθήνας
Δείτε αναλυτικά την κατανομή...
Μπορεί πλέον η Αττική να καταγράφει πολύ περισσότερα από τα μισά κρούσματα του κοροναϊού στην Ελλάδα, μιας και από τα 8.613 στο σύνολο της χώρας τα 1.999 εντοπίζονται στο Λεκανοπέδιο, ωστόσο ο εν λόγω αριθμός προκαλεί έντονη ανησυχία στο επιστημονικό επιτελείο της χώρας μας.
Η Αττική αρχίζει και πάλι να μπαίνει στο «μάτι» του κοροναϊού, μετά από… ένα καλοκαιρινό διάλλειμα όπου η πανδημία μεταφέρθηκε στα νησιά και τους τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας.
Στην κορυφή της λίστας με την κατανομή στην Αττική βρίσκεται σταθερά ο Κεντρικός Τομέας Αθηνών με 623 κρούσματα, ενώ ακολουθεί ο Δυτικός Τομέας Αθηνών με 277 μολύνσεις.
Ένα κρούσμα λιγότερο, δηλαδή 276, δίνει ο Βόρειος Τομέας Αθηνών.
Ακολουθεί ο Πειραιάς με 256 κρούσματα και στη συνέχεια η Ανατολική Αττική με 245. Τριψήφιος αριθμός κρουσμάτων και στον Νότιο Τομέα Αθηνών με 209 νέες μολύνσεις.
Τέλος, σε διψήφια κρούσματα μένει η Δυτική Αττική με 87 μολύνσεις και τα νησιά του Αργοσαρωνικού με 26.
Δείτε αναλυτικά:
- Κεντρικός Τομέας Αθηνών 623
- Δυτικός Τομέας Αθηνών 277
- Βόρειος Τομέας Αθηνών 276
- Πειραιάς 256
- Ανατολική Αττική 245
- Νότιο Τομέα Αθηνών 209
- Δυτική Αττική 87
- Νησιά του Αργοσαρωνικού 26
Δείτε την κατανομή των κρουσμάτων στην υπόλοιπη Ελλάδα:

- Αριζόνα: Παιδί 18 μηνών βρέθηκε ζωντανό σε νεκροτομείο αφού γιατρός το κήρυξε νεκρό
- Σκύλος και σεισμός: Τι νιώθει πραγματικά και πώς μπορούμε να τον προστατεύσουμε
- ΝΑΤΟ: Εκτόξευση των αμυντικών δαπανών – Ιλιγγιώδη τα ποσά για το 2026 – Πόσα πληρώνει η Ελλάδα
- «Επιτέλους είμαι εδώ»: Πέντε μήνες μετά τον σοκαριστικό τραυματισμό της, η Λίντσεϊ Βον μπήκε στο γυμναστήριο (vid)
- Άβα Γαλανοπούλου: Στο νοσοκομείο η ηθοποιός – Τι συνέβη
- Δυτική Ευρώπη: Δυναμώνουν τα κύματα καύσωνα – Θερμοκρασίες 3 βαθμοί Κελσίου πάνω από τον μέσο όρο
- Έξι τραυματίες από τη φωτιά στον Ασπρόπυργο, διασωληνωμένοι τρεις – Αναφορές για δεξαμενή προπανίου στον χώρο
- Μένει στην ΑΕΚ ο Γιόβιτς – Συμφώνησε ως το 2029
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)


































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442