Μπορέλ – Η ΕΕ καταδικάζει την απόπειρα δολοφονίας κατά του πρωθυπουργού του Ιράκ
«Οι δράστες αυτής της απόπειρας πρέπει να λογοδοτήσουν. Οποιαδήποτε βία είναι απαράδεκτη και δεν πρέπει να επιτρέπεται να υπονομεύει τη δημοκρατική διαδικασία»
Η ΕΕ «καταδικάζει σθεναρά» την απόπειρα δολοφονίας κατά του πρωθυπουργού του Ιράκ Μουσταφά αλ-Καντίμι, αναφέρει ανακοίνωση του Ύπατου Εκπροσώπου της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ.
Όπως αναφέρει «οι δράστες αυτής της απόπειρας πρέπει να λογοδοτήσουν. Οποιαδήποτε βία είναι απαράδεκτη και δεν πρέπει να επιτρέπεται να υπονομεύει τη δημοκρατική διαδικασία» και επισημαίνει ότι «η ηρεμία, η εγκράτεια και ο διάλογος είναι απαραίτητα στη μετεκλογική περίοδο. Όλα τα μέρη πρέπει να συμμετάσχουν σε πολιτικό διάλογο και συνεργασία για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει το Ιράκ, προς το συμφέρον της χώρας και του ιρακινού λαού».
«Η ΕΕ συνεχίζει να υποστηρίζει τον ιρακινό λαό στην πορεία του προς την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ευημερία» καταλήγει ο Ζοζέπ Μπορέλ.
Η υπερβολική χρήση των smartphones συνδέεται με σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που λειτουργεί ο εγκέφαλος, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στη διαχείριση των συναισθημάτων
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.