Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Περικλής Κονδυλάτος - Η βασιλεία, το body shaming και οι νέες cringey δηλώσεις

Περικλής Κονδυλάτος – Η βασιλεία, το body shaming και οι νέες cringey δηλώσεις

Ένας άνθρωπος της μόδας θα περίμενε κανείς να είχε πιο... προοδευτικές απόψεις. Πολλές φορές τα διαμάντια του «στέμματος», μπορούν να τυφλώσουν, ενώ το φως της δημοκρατίας θα λάμπει για πάντα ακέραιο

Η κάμερα του «Χαμογέλα και πάλι!» συνάντησε τον Περικλή Κονδυλάτο, ο οποίος μίλησε (ξανά) για το body shaming, το κίνημα #MeToo, τη βασιλεία, και πολλά ακόμα που θα συζητηθούν για όλους τους λάθος λόγους.

Μέσα στην μεγάλη τρικυμία των δηλώσεων του αποφάσισε να μας παραθέσει τις «εστεμμένες» απόψεις του και όλη η συνέντευξη πήγε από το κακό στο χειρότερο. Ο σχεδιαστής κοσμημάτων και πρώην Survivor είναι έξαλλος και μας ενημέρωσε πως αν κάποιος μας βιάσει, πρέπει να το καταγγείλουμε αμέσως (ΑΜΕΣΩΣ παιδιά, μην χρονοτριβείτε), αν θέλουμε να κάνουμε μόντελινγκ ΠΡΕΠΕΙ να είμαστε αδύνατοι, αν δεν είμαστε (ΦΕΥ!), τότε μπορούμε να δουλέψουμε σε εργοστάσιο.

Το Κυνήγι Μαγισσών και οι εύσωμες

Οι λύσεις είναι δυο στον επαγγελματικό προσανατολισμό: έχεις κορμί πας πασαρέλα, δεν έχεις ιδανικές αναλογίες στη φάμπρικα!

Αν ήταν έτσι Περικλή μου, η Ελλάδα θα είχε «βαριά» βιομηχανία (κάνω και body shaming στην βιομηχανία) και μοντέλα για να γιομίσουμε όλες τις Εβδομάδας Μόδας.

«Δεν νομίζω ότι με το να βγαίνουν όλοι από το χώρο του θεάματος και να λένε ότι έχουν βιαστεί, θα αλλάξει τίποτα. Μήπως χρειαζόμαστε περισσότερη παιδεία; Έχει γίνει τρομακτικό το σκηνικό. Δεν μπορείς να πεις σε μια κοπέλα ότι έχει πάρει κιλά. Δεν μπορείς να σφυρίξεις στο δρόμο σε μια κοπέλα. Μου φαίνεται ότι έχουμε φτάσει στο άλλο άκρο. Όταν γίνονται βιασμοί και κακοποιητικές συμπεριφορές πρέπει να καταγγέλλονται. Διαφωνώ όταν αφήνουμε πράγματα να περνάνε και βγαίνουμε μαζικά μετά από χρόνια να μιλήσουμε», είπε ο ίδιος για το #MeToo.

«Αν πω ότι κάποιος είναι εύσωμος, είναι body shaming. Δηλαδή τι να πω; Ότι είναι αδύνατος; Κάποιες κοπέλες θέλουν να ασχοληθούν με το modelling, και είναι oversized. Ο χώρος της μόδας έχει να κάνει με την ομορφιά και την καλαισθησία. Αν θες να τρως, μην μπεις στο χώρο της μόδας, πήγαινε σε ένα εργοστάσιο», ανέφερε για το body shaming.

Για το body shaming μίλησε ξανά ο Περικλής Κονδυλάτος στους δημοσιογράφους, μόνο που οι δηλώσεις του προκάλεσαν αντιδράσεις στο Πρωινό.

Ο ίδιος μεταξύ άλλων δήλωσε: «Με όλα αυτά τα κινήματα τύπου #metoo ότι έχουμε πάει σε έναν extreme βαθμό και έχουμε κάνει κυνήγι μαγισσών.

Δεν τολμάει κανείς να πει τίποτα. Υπάρχει υπερβολή και γίνεται ο αντίθετος ρατσισμός. Δεν μπορείς να πεις σε μια κοπέλα που είναι εύσωμη ότι είναι εύσωμη, είναι body shaming. Φοβόμαστε να μιλήσουμε. Αυτό είναι ένα είδος λογοκρισίας».

Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του Βαγγέλη Περρή, ο οποίος είπε: «Άκουσα καλά; Δηλαδή, αυτά που είπε τα έχουν μεταγλωττίσει ή έχουν προέλθει από τον εγκέφαλό του;

Ο γάμος και η λύσσα με την βασιλεία

Και ερχόμαστε στο θέμα φωτιά την βασιλεία… την οποία μαθαίνω πως είχαμε, σου λέει, από αρχαιοτάτων χρόνων…

Τσάμπα το παίζουμε ανώτεροι ως Έλληνες και ντεμέκ δημοκρατία και όταν οι άλλοι ήταν στα δέντρα εμείς λέγαμε την γνώμη μας ελεύθερα.

Με αφορμή τον πριγκιπικό γάμο του Φίλιππου Γλύξμπουργκ με τη Νίνα Φλορ, ο Περικλής Κονδυλάτος, μας είχε πρωτοενημερώσει στην εκπομπή «Super Κατερίνα» πόσο αγαπά τον θεσμό της Βασιλείας και τι κρίμα μωρέ που δεν έχουμε και τέτοια.

«Είμαι φαν της βασιλείας, αισθάνομαι ότι έχουμε υπάρξει τρομερά άδικοι σαν χώρα απέναντι στον βασιλικό θεσμό»

«Πάρα πολύ μου άρεσε ο γάμος και στενοχωρήθηκα που δε γίνονται αυτά πια εδώ. Είμαι φαν της βασιλείας, αισθάνομαι ότι έχουμε υπάρξει τρομερά άδικοι σαν χώρα απέναντι στον βασιλικό θεσμό. Γίνονται κάτι τέτοια γεγονότα, όπως οι γάμοι και βλέπεις την αίγλη και την ομορφιά που μπορούν να δώσουν σε έναν λαό και σε μια ευρωπαϊκή χώρα όπως είμαστε. Ο βασιλιάς έχει προσπαθήσει να στηρίξει πάρα πολύ την Ελλάδα, ακόμη και ως έκπτωτος. Αυτό φαντάσου να μπορούσαμε να το έχουμε εδώ πέρα κανονικά. Να μην είναι έκπτωτος. Να τον έχουμε κανονικά τον βασιλιά μας εδώ» είπε ο Περικλής Κονδυλάτος.

Σε σημερινή συνέντευξη του ακούσαμε τα παρακάτω:

«Η Ελλάδα είχε το θεσμό της βασιλείας από αρχαιοτάτων χρόνων. Είμαι υπέρ της βασιλείας γιατί έφεραν πολιτισμό σε μια χώρα που τότε ήταν πεσμένη στα γόνατα. Στο δημοκρατικό πολίτευμα που έχουμε, κάθε άλλο παρά δημοκρατία έχουμε. Δεν αποφασίζουμε για τίποτα, αποφασίζουν άλλοι για εμάς», κατέληξε ο Περικλής Κονδυλάτος.

Ένας άνθρωπος της μόδας θα περίμενε κανείς να είχε πιο… προοδευτικές απόψεις. Ας κάνει δημοκρατικά (διπλής) ο καθένας ότι θέλει, ας φοράει ότι θέλει, ας τρώει όσο θέλει, ας φιλάει όποιον θέλει και κανείς άλλον από τον ίδιο να μην έχει άποψη ή αν έχει μπορεί να την κρατήσει για τον εαυτό του. Η δημοκρατία μας έμαθε πως είμαστε ελεύθεροι και δεν χρειάζεται να κρινόμαστε για τις προσωπικές μας επιλογές, η βασιλεία από την άλλη μπορεί να κάνει ωραία… σίριαλ στο Netflix. Πολλές φορές τα διαμάντια του «στέμματος», μπορούν να τυφλώσουν, ενώ το φως της δημοκρατίας θα λάμπει για πάντα ακέραιο.

Sports in

Τα έβαλε με την διαιτησία ο Αταμάν…

Για αυτό έχασε το πλεονέκτημα ο ΠΑΟ σύμφωνα με τον Τούρκο προπονητή που πάντως δήλωσε σίγουρος για την πρόκριση

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024