Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Covid Free Gr Wallet – Τι είναι & πώς χρησιμοποιείται – Ο ΓΓ Πληροφοριακών Συστημάτων στο MEGA

Covid Free Gr Wallet – Τι είναι & πώς χρησιμοποιείται – Ο ΓΓ Πληροφοριακών Συστημάτων στο MEGA

«Το πιστοποιητικό εμβολιασμού δεν έχει ημερομηνία λήξης»

Τη δυνατότητα να αποθηκεύουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και τις βεβαιώσεις COVID (εμβολιασμού, νόσησης ή διαγνωστικού ελέγχου) σε εφαρμογή wallet του κινητού ή του tablet τους έχουν πλέον οι πολίτες μέσω του Covid Free Gr Wallet.

Για το θέμα μίλησε σχετικά στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο ο ΓΓ Πληροφοριακών Συστημάτων, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος.

Γεωμετρική αύξηση των κρουσμάτων – Ανεμβολίαστοι το 80% των νοσηλευόμενων

Στο Λαϊκό Νοσοκομείο άλλη μία δύσκολη εφημερία φτάνει στο τέλος.

Στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο μίλησε σχετικά ο κ. Τάσος Αντωνόπουλος, πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου.

«Ήταν μια βασανιστική νύχτα. Τα κρούσματα, οι εισαγωγές και τα ράντζα έχουν γεωμετρική πρόοδο. Είχαμε 28-30 ασθενείς με κορωνοϊό, πήγαν στους 48, είχαμε 13-17 ράντζα και πήγαμε στα 30. Έχουμε γεωμετρική πρόοδο της αύξησης των κρουσμάτων Covid που καταγράφηκε μετά του Αγίου Δημητρίου. Η συντριπτική πλειοψηφία, της τάξεως του 80-90% είναι ανεμβολίαστοι. Έχουμε δυνάμεις λιγότερες από πέρυσι. Έφυγαν με αναστολή 60 συνάδελφοί μας. Συν 35 που έφυγαν επίσης. Το υπουργείο έλεγε ότι την επομένη θα γινόταν αντικατάστασή τους. Δεν έχει έρθει ούτε ένας. Ο αγώνας είναι άνισος», περιέγραψε ο κ. Αντωνόπουλος.

«Ό,τι γίνεται στην αγορά τον τελικό αντίκτυπο τον βλέπουμε στα νοσοκομεία. Με στεναχωρεί το πόσο δύσκολο έργο έχει ο κ. Πλεύρης. Δεν νομίζω ότι υπάρχει άλλη λύση παρά μόνο να βρούμε τρόπους να διατηρηθούν τα νούμερα εκεί που βρίσκονται τώρα. Αν ο αριθμός αυτός διπλασιαστεί, θα μιλάμε για έναν εσωτερικό πόλεμο. Αυτή η βεβαιότητα της κυβέρνησης ότι δεν πρόκειται να κλείσουμε, φοβάμαι πως σιγά – σιγά κλονίζεται», σχολίασε ο δικηγόρος, Γιάννης Μαρακάκης.

Διαβάστε επίσης: Πώς η τρίτη δόση θα αλλάξει το status των «πλήρως εμβολιασμένων» – Τι ισχύει σε άλλες χώρες, το πρόβλημα με τα ταξίδια

«Έχω ακούσει αναλυτικά τις ανακοινώσεις του υπ. Υγείας σχετικά με την ενίσχυση των ιατρικών – νοσηλευτικών μονάδων. Νομίζω ότι γίνεται η καλύτερη δυνατή προσπάθεια που μπορεί να γίνει. Σε ό,τι αφορά στην απήχηση που έχει η ένταση της πανδημίας το τελευταίο διάστημα, υπάρχει έμπρακτη απήχηση των αριθμό των εμβολιασμών που γίνονται το τελευταίο διάστημα. Για την πρώτη δόση υπήρξε αύξηση των ραντεβού τις τελευταίες ημέρες, αλλά και για την 3η δόση. Δυστυχώς πολλοί συμπολίτες μας ακόμα κινούνται με τη λογική του βλέποντας και κάνοντας», είπε από την πλευρά του ο κ. Αναγνωστόπουλος.

«Το πιστοποιητικό εμβολιασμού δεν έχει ημερομηνία λήξης»

Απαντώντας σχετικά με το αν υπάρχει ημερομηνία λήξης του πιστοποιητικού εμβολιασμού, ο κ. Αναγνωστόπουλος σημείωσε ότι «Δεν υπάρχει ανακοίνωση για υποχρεωτικότητα για την 3η δόση. Το πιστοποιητικό τώρα δεν έχει ημερομηνία λήξης, αλλά αυτό είναι ιατρικό θέμα. Αν η ιατρική κοινότητα θέσει τέτοιο θέμα για ιατρικούς λόγους, θα το δούμε».

«Κάποιος για να κάνει την 3η δόση θα πρέπει να έχουν περάσει 6 μήνες από την ημερομηνία του δεύτερου ραντεβού τους. Για το μονοδοσικό είναι δύο μήνες μετά τον εμβολιασμό. Αναμνηστική δόση δεν μπορεί να κάνει κάποιος νωρίτερα. Ακολουθούμε οδηγίες της ιατρικής κοινότητας», εξήγησε ο ίδιος για την 3η δόση.

Τι είναι το Covid Free Gr Wallet

«Για να διευκολύνουμε την κίνηση των πολιτών, προχωρήσαμε στο ψηφιακό πορτοφόλι, το Covid Free Gr Wallet. Μέχρι τώρα κουβαλάμε χαρτιά με τα πιστοποιητικά μας. Σε μια οικογένεια μπορείς στην εφαρμογή να έχεις όλα τα πιστοποιητικά, εμβολιασμού, νόσησης, ή διαγνωστικών ελέγχων, αλλά όχι self-test», εξήγησε ο κ. Αναγνωστόπουλος, ενώ σε ό,τι αφορά στα παιδιά ο ίδιος είπε ότι «Τώρα εκτυπώνεται η σχολική κάρτα. Έχει πάει πολύ καλά το Edupass μέχρι τώρα».

Διαβάστε επίσης: Πλαστά πιστοποιητικά – «Αυθημερόν στη Βουλγαρία, 300 ευρώ δεν είναι τίποτα»

Εξονυχιστικοί έλεγχοι στην Αθήνα

«Εχθές το βράδυ η κίνηση ήταν αρκετά υποτονική στο κέντρο. Νομίζω ότι το μήνυμα το εισέπραξε η αγορά μουδιασμένα. Έγιναν εξονυχιστικοί έλεγχοι στην Αθήνα και εξ όσων γνωρίζω οι επαγγελματίες ήταν πολύ σχολαστικοί με τον έλεγχο. Νομίζω ότι έτσι θα συνεχίσουν. Η κυβέρνηση είναι αναγκασμένη να κάνει ασκήσεις επί χάρτου. Μακάρι να έρθει λύση και να πέσουν τα νούμερα», σχολίασε από την πλευρά του κλείνοντας ο κ. Μαρακάκης.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024