Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
COP26 – Η άλλη εικόνα της διάσκεψης

COP26 – Η άλλη εικόνα της διάσκεψης

Χιλιάδες βρέθηκαν μια ανάσα από τον χώρο διεξαγωγής των διαβουλεύσεων που όλη την τελευταία εβδομάδα συγκεντρώνει το παγκόσμιο ενδιαφέρον

Την ώρα που οι παγκόσμιοι ηγέτες συμφωνούσαν… διαφωνώντας -και το αντίστροφο- όλες αυτές τις μέρες στη διάρκεια της διάσκεψης της COP26 για το κλίμα στη Γλασκόβη, κάποιοι είχαν επιφυλάξεις. Επιφυλάξεις για το κατά πόσον αυτή η συνάντηση μπορεί και οι συμμετέχοντες επιθυμούν πραγματικά να αντιμετωπίσουν την κλιματική κρίση και να τα βάλουν με τις γενεσιουργούς αιτίες της. Και είχαν και διεκδικήσεις, είχαν άποψη, είχαν λόγο και ήξεραν καλά τι ζητούσαν.

Και αυτοί είναι πολλοί. Σε όλο τον πλανήτη. Και χιλιάδες βρέθηκαν μια ανάσα από τον χώρο διεξαγωγής των διαβουλεύσεων που όλη την τελευταία εβδομάδα συγκεντρώνει το παγκόσμιο ενδιαφέρον. Και τις επιφυλάξεις τους, την αμφισβήτησή τους, τις διεκδικήσεις τους τις έκαναν φωνή δυνατή, συνθήματα, παντομίμες, τις τραγούδησαν, τις ζωγράφισαν σε πικέτες, τις ντύθηκαν σε μεταμφιέσεις, τις μετέτρεψαν σε εμπνευσμένα δρώμενα…

Στη σημερινή συγκέντρωση, τη μεγαλύτερη που έγινε από την αρχή της διάσκεψης, την έκτη μέρα, που ήταν αφιερωμένη στη νεολαία και στην καλλιέργεια της οικολογικής συνείδησης μέσω της παιδείας, βρέθηκαν χιλιάδες διαδηλωτές έξω από το κτήριο στο οποίο διεξάγεται η COP26.

Από την πρώτη μέρα, δίπλα στους διαδηλωτές βρίσκεται η σουηδή ακτιβίστρια που δημιούργησε το κίνημα Fridays for Future, Γκρέτα Τούνμπεργκ. Γνωστή για τον χειμαρρώδη λόγο της, δεν μάσησε τα λόγια της για άλλη μια φορά.

«Η αλλαγή δεν πρόκειται να έρθει από εκεί μέσα (…) Μέσα στην COP26, υπάρχουν απλώς πολιτικοί και άνθρωποι σε θέσεις εξουσίας, που προσποιούνται ότι παίρνουν το μέλλον μας στα σοβαρά.

»Η αλλαγή δεν πρόκειται να έρθει από μέσα εκεί, δεν είναι ηγέτες αυτοί», είπε απερίφραστα.

















Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024