Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανδρουλάκης - Όχι σε συγκυβέρνηση με κάθε τίμημα

Ανδρουλάκης – Όχι σε συγκυβέρνηση με κάθε τίμημα

«Αν στις 5 Δεκέμβρη οι προοδευτικοί πολίτες μου δώσουν την δυνατότητα να ενώσω το κόμμα και να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο αξιοπιστίας στον προοδευτικό χώρο, θα ανατραπεί ο συσχετισμός της ισορροπίας ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο νυν ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ.

«Εγώ δεν συζητάω για εκλογικό πρόγραμμα που μπορεί να εφαρμοστεί, δεν είμαστε σε αυτό το επίπεδο σήμερα, ούτε κοιτάζω προς την ΝΔ ή τον ΣΥΡΙΖΑ. Εμένα με νοιάζει η παράταξη μας να ενισχυθεί», ανέφερε ο υποψήφιος Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

«Αν στις 5 Δεκέμβρη οι προοδευτικοί πολίτες μου δώσουν την δυνατότητα να ενώσω το κόμμα και να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο αξιοπιστίας στον προοδευτικό χώρο, θα ανατραπεί ο συσχετισμός της ισορροπίας ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο νυν ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ.

Όπως σημείωσε, αναφερόμενος στα σενάρια περί προοδευτικής διακυβέρνησης και μετεκλογικής συνεργασίας, «αν ο ελληνικός λαός δεν τιμήσει την προσπάθεια που κάνουμε, δεν χρειάζεται με οποιοδήποε τίμημα να είμαστε στην Κυβέρνηση. Μπορούμε να μείνουμε στην αντιπολίτευση. Ο λαός ψηφίζει και κρίνει. Αν έχουμε ένα ισχυρό ποσοστό μπορούμε να συζητήσουμε προγραμματικά με άλλο κόμμα για κυβέρνηση συνεργασίας. Δεν υπάρχει άρνηση για συνεργασία. Θεωρώ ότι ένα καλό διψήφιο ποσοστό στις εκλογές, θα δείξει ότι ο ελληνικός λαός μας δίνει μια νέα προοπτική και αυτό θα αποτελεί βάση για συζήτηση για συνεργασία».

Επεσήμανε δε πως το εκλογικό αποτέλεσμα θα κρίνει τις όποιες εξελίξεις, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «πρώτα ψηφίζει ο ελληνικός λαός και διαμορφώνει τους συσχετισμούς. Το 2012 μας θεωρούσαν σίγουρα δεύτερο κόμμα και δεν είμασταν, ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα μικρό κόμμα και έγινε αξιωματική αντιπολίτευση. Έχουμε διπλές εκλογές και εμείς ευελπιστούμε στο καλύτερο».

«Ποιο πρόσωπο από τα έξι που διεκδικούν την ηγεσία μπορεί να φέρει το καλύτερο αποτέλεσμα, αυτό είναι το ζητούμενο. Στον ίδιο χώρο κινούμαστε, δεν υπάρχουν μεγάλες ιδεολογικές διαφορές», είπε ο κ. Ανδρουλάκης μιλώντας στον Αντ1, προσθέτοντας πως «σε όποια χώρα της Ευρώπης υλοποιήθηκε σοσιαλδημοκρατικό σχέδιο, υπήρξε άμβλυνση των ανισοτήτων, δυστυχώς στην Ελλάδα δεν υπήρξε τέτοιο πρόγραμμα. Από το Ταμείο Ανάκαμψης, σε αντίθεση με ότι γίνεται σε άλλες χώρες, όπως η Πορτογαλία, που οι πόροι του αξιοποιούνται υπέρ των πολλών, εδώ οι πόροι κατευθύνονται σε λίγους».

«Έχει μεγάλη αξία αυτή η προσπάθεια, ο ελληνικός λαός δεν εμπιστεύεται τα σημερινά κόμματα, εγώ ευελπιστώ σε ένα κόμμα από κάτω προς τα πάνω», κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης, λέγοντας ότι θεωρεί πως είναι ο καταλληλότερος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, γι΄ αυτό άλλωστε έθεσε και υποψηφιότητα, υπογραμμίζοντας ότι έχει εκλεγεί ευρωβουλευτής με σχεδόν διακόσιες χιλιάδες ψήφους.

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024