Καμπανάκι Γκάγκα – Σε λίγο θα πρέπει να διαλέξουμε αν θα νοσηλευθεί ασθενής με κοροναϊό ή με εγκεφαλικό
Σε ότι αφορά τα μέτρα που ισχύουν από σήμερα, η κ. Γκάγκα παρατήρησε πως «κάποιοι λένε ότι τα νέα μέτρα είναι αυστηρά και άλλοι ζητούν να ληφθούν αυστηρότερα μέτρα» και ότι εφαρμόζεται ότι είναι απαραίτητο, όπου είναι απαραίτητο.
«Αν αυξηθούν κι άλλο τα κρούσματα κοροναϊού, οι νοσηλείες και οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, θα πρέπει σε λίγο να διαλέξουμε αν θα νοσηλευθεί ασθενής με κορονοϊό ή με εγκεφαλικό», είπε η Μίνα Γκάγκα, στον ΑΝΤ1 σχολιάζοντας την απότομη αύξηση σε κρούσματα και διασωληνωμένους.
Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, είπε πως «είναι σαφές ότι δεν έχουμε τελειώσει με την πανδημία. Ο καθένας μας ξέρει φίλους και γνωστούς που νοσούν. Έχουμε περισσότερα κρούσματα από ποτέ. Σήμερα όλοι μας ξέρουμε τους τρόπους ατομικής προστασίας, βασικότερος των οποίων είναι ο εμβολιασμός και πρέπει να τους ακολουθούμε. Αυτός που θέλει να παρακάμψει τα μέτρα, μπορεί. Αν θέλουν, μαζεύονται 20-30 φίλοι σε ένα σπίτι, χωρίς να τηρείται κανέναν μέτρο. Το θέμα είναι ο καθένας να τηρήσει τα μέτρα ατομικής προστασίας».
Σε ότι αφορά τα μέτρα που ισχύουν από σήμερα, η κ. Γκάγκα παρατήρησε πως «κάποιοι λένε ότι τα νέα μέτρα είναι αυστηρά και άλλοι ζητούν να ληφθούν αυστηρότερα μέτρα» και ότι εφαρμόζεται ότι είναι απαραίτητο, όπου είναι απαραίτητο.
Ανακοινώσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο για το πιστοποιητικό εμβολιασμού
Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας είπε ακόμη ότι «συζητείται από την Επιτροπή η δωρεάν χορήγηση τρίτου self test στα μικρά παιδιά, ώστε με ασφάλεια να μπορούν να συμμετέχουν σε όλες τις εξωσχολικές ή άλλες δραστηριότητες τους όλες τις ημέρες της εβδομάδας. Αυτό είναι κάτι που ζητείται από τους γονείς και έχει αρχίσει να συζητείται στην Επιτροπή, ωστόσο ακόμη δεν υπάρχουν σχετικές αποφάσεις».
Σε ότι δε αφορά το πιστοποιητικό εμβολιασμού και την διάρκεια ισχύος του, σε σχέση και με την τρίτη δόση του εμβολίου, η κ. Γκάγκα είπε ότι σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, οι οποίες αφορούν και θα εφαρμοστούν και στην Ελλάδα.
- Η ώρα της στέψης στο Κύπελλο Ελλάδας Betsson: Για το 9ο τρόπαιο ο ΠΑΟΚ, θέλει να γράψει ιστορία ο ΟΦΗ
- Πεθαίνει η 4αδα που θα ισορροπούσε την κινεζική επιρροή στην Ασία – Υπεύθυνος ο Τραμπ
- Ευρώπη: Ποιες χώρες έχουν δει τις μεγαλύτερες αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων
- Σε φρεγάτα «Κίμων» και Μέγαρο Μαξίμου ο Μακρόν – Τα μηνύματα που έστειλε από την Αθήνα
- Η άνθιση του τουρισμού των λουλουδιών: Ποιοι είναι οι αγαπημένοι προορισμοί του 2026
- World Press Photo 2024: Οι φωτογραφίες που αποτυπώνουν την εποχή μας
- Τα σενάρια για τη μάχη σωτηρίας της Stoiximan GBL (pic)
- Αντιπυρική περίοδος 2026: Πολύ βρεγμένο χώμα, ένα φιλόδοξο νομοσχέδιο και άλυτα ακόμα ζητήματα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/kiarash-mansouri-7yIWldVlGks-unsplash-1-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442