Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός - Εμβολιασμένοι γονείς χάνουν τα ανεμβολίαστα παιδιά τους – Συγκλονιστικές μαρτυρίες

Κοροναϊός – Εμβολιασμένοι γονείς χάνουν τα ανεμβολίαστα παιδιά τους – Συγκλονιστικές μαρτυρίες

«Ένα μήνα ήταν στο νοσοκομείο. Εμείς δεν κολλήσαμε γιατί είμαστε εμβολιασμένοι» λέει στο MEGA η μητέρα τους

Ο 39χρονος Χρήστος από την Φλώρινα είναι ο νεαρότερος από τους συνολικά 42 συμπολίτες μας που κατέληξαν την Πέμπτη από επιπλοκές του κοροναϊού. Τόσο ο Χρήστος όσο και ο 49χρονος αδερφός του που χαροπαλεύει στην εντατική, δεν ήθελαν να εμβολιαστούν.

«Ένα μήνα ήταν στο νοσοκομείο. Εμείς δεν κολλήσαμε γιατί είμαστε εμβολιασμένοι» λέει στο MEGA η μητέρα τους.

Ανείπωτος ο πόνος της μάνας που κηδεύει σήμερα τον μικρότερο γιο της, με τον δεύτερο να δίνει τη δική του μάχη στην εντατική του Μαμάτσειου Κοζάνης.

«Με έχει επηρεάσει ψυχολογικά δηλαδή να σε παίρνει η μάνα να σου λέει ‘το παιδί μου τι κάνει; Πώς είναι, έχω και τον άλλον’. Κάθε μέρα που παίρνει τηλέφωνο κλαίει, παίρνει κλαίγοντας. Δεν γίνεται γονείς ενήλικες εμβολιασμένοι να παίρνουν κλαίγοντας στις μονάδες και να μετανιώνουν που δεν κάνουν κατιτίς παραπάνω και τα ανεμβολίαστα παιδιά του να πεθαίνουν» λέει ο Κωνσταντίνος Στόκκος, διευθυντής Μαμάτσειου Κοζάνης.

«Εμείς να χανόμαστε, αλλά οι νέοι να μην φεύγουν. Τώρα αυτά τα παιδιά γιατί να φύγουν; Να γίνει καλά ο άλλος τουλάχιστον» λέει η θεία του 39χρονου.

Σύμφωνα με τον κ. Στόκκο: «η κατάστασή του είναι σταθερή, αλλά ήρθε σχεδόν πεθαμένος. Κάναμε τιτάνιο αγώνα να τον σώσουμε, έχει τεράστιο θέμα στα πνευμόνια του. Ελπίζουμε στο ότι είναι νέος και θα τα καταφέρει».

Εμβολιασμένοι γονείς «χάνουν» τα ανεμβολίαστα παιδιά τους

Δεν είναι όμως αυτή η μοναδική περίπτωση που εμβολιασμένοι γονείς «χάνουν» τα ανεμβολίαστα παιδιά τους.

Μόλις προχτές έχασε τη μάχη με τον κοροναϊό ο 27χρονος Γιώργος από την Δράμα, με τον πατέρα του, μιλώντας στο Live New, να συγκλονίζει με τα όσα λέει.

«Ήταν δύο μέτρα παλικάρι υπηρέτησε στις ειδικές δυνάμεις. Αυτό δεν μπορώ να το χωνέψω και τώρα με τρώει που δεν πήγα το παιδί να κάνει εμβόλιο γιατί καθόμασταν και ακούγαμε μήπως έχει παρενέργειες. Τώρα μας τρώνε οι τύψεις που δεν το κάναμε, μπορεί να είχε βοηθήσει το εμβόλιο».

Δεκάδες αναπάντητα «γιατί» βασανίζουν τους γονείς της αδικοχαμένης Ελένης, της 37χρονης εγκύου που κατέληξε από κορωνοϊό στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης.

«Εγώ εμβολιάστηκα. Εκείνη μου έλεγε να πάω. Μου έλεγε «μαμά να πας γιατί πηγαίνω εγώ στον άλλο κόσμο» και τελικά πήγε αυτή» λέει η μητέρα της.

Στον Παλαμά Δομοκού ο κοροναϊός ξεκλήρισε ολόκληρη οικογένεια. Ο 63χρονος Γιάννης και η μητέρα του αρνούνταν να εμβολιαστούν. Δυστυχώς νόσησαν και κατέληξαν αφήνοντας πίσω σύζυγο και 3 παιδιά.

«Δεν το πίστευε. Πίστευε ότι ο κοροναϊός είναι μία ίωση. Εγώ το έχω κάνει, τα παιδιά μου το έχουνε κάνει και προσπαθούσα… Κάθε μέρα είχαμε τη συζήτηση αυτή, κάθε μέρα μέσα στο σπίτι μας ήταν η συζήτηση το τι είναι ο κορωνοϊός και τι γίνεται. Αλλά ήταν το ‘είσαι υπερβολική’. Ούτε κόλλησα, ούτε τίποτα. Το μόνο που έκανα και το συνιστώ είναι το εμβόλιο που με έσωσε» η σύζυγος του 63χρονου.

Στην Ημαθία, ένας πατέρας λίγο πριν κάνει την 3η δόση του εμβολίου του, έμαθε πως ο ανεμβολίαστος γιος του  έσβησε στο νοσοκομείο Βέροιας.

«Δεν είχε κάνει εμβόλιο, αυτό είναι που μας τρώει. Εμείς τον πιέζαμε αυτός έλεγε να κάτσω ακόμα λίγο, να δω τι γίνεται μετά, θα κάτσω λίγο ακόμα να δω τι γίνεται και μετά και έτσι έφτασε στο σημείο να χάσει τη ζωή του».

Είναι οι ιστορίες πίσω από τους αριθμούς. Είναι τα πρόσωπα πίσω από τα στατιστικά πως οι 9 στους 10 στις εντατικές είναι ανεμβολίαστοι, με τους γιατρούς να επισημαίνουν πως η μοναδική λύση είναι ο εμβολιασμός.

Δείτε το βίντεο

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024