Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λευκός Οίκος – Ο ΟΠΕΚ υπονομεύει την παγκόσμια ανάκαμψη

Λευκός Οίκος – Ο ΟΠΕΚ υπονομεύει την παγκόσμια ανάκαμψη

Την έντονη αντίδραση της Ουάσιγκτον προκάλεσε η απόφαση του πετρελαϊκού καρτέλ

Τη έντονη αντίδραση του Λευκού Οίκου προκάλεσε η απόφαση του ΟΠΕΚ+ να μην αντλήσει περισσότερο πετρέλαιο, προκειμένου να ανακόψει το κύμα ανατιμήσεων.

Η αμερικανική κυβέρνηση είπε ότι ΟΠΕΚ+ κινδυνεύει να θέσει σε κίνδυνο την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη αρνούμενος να ανοίξει ακόμα περισσότερο τις στρόφιγγες πετρελαίου και προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να χρησιμοποιήσουν «όλα τα εργαλεία» που είναι απαραίτητα για τη μείωση των τιμών των καυσίμων.

Ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης αποφάσισαν να αγνοήσουν τις εκκλήσεις των ΗΠΑ και να διατηρήσουν το ρυθμό αύξησης της παραγωγής που είχαν αποφασίσει τον περασμένο Αύγουστο.

«Ο ΟΠΕΚ+ φαίνεται απρόθυμος να χρησιμοποιήσει την ικανότητα και τη δύναμη που έχει τώρα σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή της παγκόσμιας ανάκαμψης για χώρες σε όλο τον κόσμο», δήλωσε εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Μπάιντεν.

«Η άποψή μας είναι ότι η παγκόσμια ανάκαμψη δεν πρέπει να κινδυνεύει από μια αναντιστοιχία μεταξύ προσφοράς και ζήτησης».

Οι τιμές του πετρελαίου πλησιάζουν τα υψηλά επτά ετών, παρά το γεγονός ότι η οικονομική δραστηριότητα δεν έχει ακόμη ανακάμψει πλήρως στα προ πανδημίας επίπεδα και το υψηλότερο ενεργειακό κόστος πυροδοτεί ανησυχίες για τον πληθωρισμό. Οι τιμές του αργού πετρελαίου Brent υποχώρησαν περίπου 2 τοις εκατό μετά τη συνάντηση, στα 80 δολάρια το βαρέλι.

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024