Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λιβανός στο Thessaloniki Summit - Οι τράπεζες να εμπιστευθούν την ελληνική αγροτική οικονομία

Λιβανός στο Thessaloniki Summit – Οι τράπεζες να εμπιστευθούν την ελληνική αγροτική οικονομία

Ανάγκη να στηρίξουν οι τράπεζες επενδυτικές δραστηριότητες αγροτών, χωρίς να θέτουν ως υποθήκη προσωπικά περιουσιακά στοιχεία.

Οι έλεγχοι στην αγορά θα συνεχιστούν με στόχο την στήριξη των Ελλήνων παραγωγών και την προστασία των αγροτικών μας προϊόντων τόνισε στο «Θεσσαλονίκη summit», ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός.

Το θέμα του τραπεζιού συζήτησης στο οποίο μετείχε ήταν «Το μέλλον της γεωργίας- κτηνοτροφίας, μετά το τέλος της πανδημίας» και σε αυτό μετείχαν οι: Χρήστος Αποστολόπουλος, πρόεδρος ΣΕΒΓΑΠ, Κωνσταντίνος Αποστόλου, πρόεδρος της Ένωσης Κονσερβοποιών Ελλάδας,  Χρήστος Γιαννακάκης, Πρόεδρος ΕΘΕΑΣ και της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φρούτων Πυρηνοκάρπων και Αχλαδιών και Θωμάς Αραπογιάννης, Αντιπρόεδρος της TUB HELLAS.  Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος, Νεκτάριος Νότης.

Ο ΥπΑΑΤ έδωσε έμφαση στην ανάγκη να στηρίξουν οι τράπεζες επενδυτικές δραστηριότητες αγροτών, χωρίς να θέτουν ως υποθήκη προσωπικά περιουσιακά στοιχεία και τις κάλεσε να εμπιστευθούν την ελληνική αγροτική οικονομία.

Για την εκπαίδευση των αγροτών ανέφερε ότι εκτός από τα 6 Δημόσια Αγροτικά ΙΕΚ που ξεκίνησαν από φέτος να λειτουργούν, υπάρχει πλάνο για ακόμη 20 σχολές σε όλη την επικράτεια, οι οποίες θα συνδέονται με τις ανάγκες του κάθε τόπου.

Για τις ΑΠΕ τόνισε ότι στηρίζει την ανάπτυξή τους στην αγροτική παραγωγή και αναφέρθηκε στη δυνατότητα να παράγουν πλέον οι αγρότες για ιδία χρήση ρεύμα έως 500KW αντί 100KW που ήταν μέχρι πρόσφατα.

Απαντώντας σε άλλες ερωτήσεις τόνισε ότι πολιτική του ΥπΑΑΤ είναι η στήριξη των βιολογικών καλλιεργειών και αυτό φαίνεται από την διεύρυνση του προγράμματος και στις δενδρώδεις καλλιέργειες. Αναγνώρισε την έλλειψη ικανών πόρων στο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης των καλλιεργειών και την ανάγκη να ρυθμιστεί νομοθετικά σε μόνιμη βάση το ζήτημα των αλλοδαπών εργατών γης.

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024