Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ερντογάν - Διπλή εμφάνιση μετά τις φήμες ότι πέθανε - Προσπαθεί να πείσει ότι είναι καλά

Ερντογάν – Διπλή εμφάνιση μετά τις φήμες ότι πέθανε – Προσπαθεί να πείσει ότι είναι καλά

Στην πρώτη του δήλωση, εμφανίστηκε να μιλά σε δημοσιογράφους εμφανώς καταβεβλημένος επιχειρώντας μάλιστα να στείλει το μήνυμα ότι παραμένει υπερδραστήριος...

Να διαψεύσει τα σενάρια για σοβαρή επιδείνωση της υγείας του επιχειρεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αν και στις δημόσιες εμφανίσεις του δείχνει εξαιρετικά καταβεβλημένος.

Ο Τούρκος πρόεδρος συναντήθηκε αρχικά με πρεσβευτές, ενώ στη συνέχεια μίλησε για την επέτειο 19 χρόνων από τη νίκη στις εκλογές του 2002.

Στην πρώτη του δήλωση, εμφανίστηκε να μιλά σε δημοσιογράφους εμφανώς καταβεβλημένος επιχειρώντας μάλιστα να στείλει το μήνυμα ότι παραμένει υπερδραστήριος.

«Συνεχίζουμε την κατασκευή υποδομών και παροχής υπηρεσιών όχι μόνο στην χώρα μας αλλά και σε άλλες χώρες. Όπως είδατε ταξιδέψαμε σε άλλες ηπείρους. Πήγαμε σε 52 χώρες στην Αφρική και την Λατινική Αμερική και άλλα μέρη της Αμερικής. Επισκεφθήκαμε όλα αυτά τα μέρη. Μεταφέραμε το μήνυμα της χώρας μας και συστήσαμε την χώρα μας σε αυτά τα μέρη» είπε.

Νέες προκλήσεις από τον Τσαβούσογλου

Την ίδια ώρα ωστόσο η Άγκυρα συνέχισε την προκλητική ρητορική δια στόματος Τσαβούσογλου.

«Απαντήσαμε και απαντούμε στα βήματα που γίνονται εναντίον μας από το δίδυμο Ελλάδας – Κύπρου χωρίς δισταγμό και επί του πεδίου. Από την άλλη πλευρά, η έκκλησή μας για διάλογο ισχύει πάντα. Η πρόταση του προέδρου μας για μια περιεκτική διάσκεψη για την ανατολική Μεσόγειο είναι στο τραπέζι».

Η πραγματικότητα είναι όμως πως τα ραπίσματα στον τουρκικό αναθεωρητισμό είναι απανωτά και ειδικά στο θέμα των εξοπλισμών από τις ΗΠΑ έχουν φέρει σε δύσκολη θέση την Άγκυρα που προσπαθεί να «βολευτεί» με ότι μπορεί.

«Σχετικά με τα F-16 έχουμε μία πληρωμή 1.4 δις δολαρίων. Εάν το πρόβλημα με το πρόγραμμα των F-35 δεν μπορεί να επιλυθεί, δεν μπορούμε να χάνουμε χρόνο, μπορούμε να αποζημιωθούμε μέσω των F-16. Υπάρχουν τεχνικά θέματα για τα οποία πρέπει να εργαστούμε», είπε ο Ιμπραήμ Καλίν, εκπρόσωπος τουρκικής προεδρίας.

Ο Αμερικανός πρέσβης προσπάθησε να καθησυχάσει την Τουρκία τονίζοντας πως δεν απειλείται από τα αμερικανικά σχέδια στην Αλεξανδρούπολη.

Την Τετάρτη, οι Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν στη Διεθνή Αεροναυτική Άσκηση «ΝΕΜΕΣΙΣ 21» που πραγματοποιήθηκε στη θαλάσσια περιοχή νοτίως της Κύπρου.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024