Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δύσκολο να πάρει ο Ιβάν το ρίσκο με Μακέντα – Πιθανό το δίδυμο Καρλίτος, Παλάσιος

Δύσκολο να πάρει ο Ιβάν το ρίσκο με Μακέντα – Πιθανό το δίδυμο Καρλίτος, Παλάσιος

Οι σκέψεις του Γιοβάνοβιτς για το κυριακάτικο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και τις επιλογές του στην επίθεση, τώρα που επιστρέφει και ο Μακέντα.

Ο Φεντερίκο Μακέντα είναι ιατρικά έτοιμος, κάνει κανονικά προπονήσεις και η αλήθεια είναι πως επιστρέφει σε μια περίοδο που ο Παναθηναϊκός τον έχει ανάγκη. Σε μια στιγμή που έχει σημειώσει μόλις δύο γκολ σε τρία παιχνίδια και έμεινε για πρώτη φορά… άσφαιρος στην έδρα του. Το να επιστρέφει, λοιπόν, ένας επιθετικός που στις προηγούμενες σεζόν ήταν ο πιο αξιόπιστος σκόρερ της ομάδας, έστω και αν φέτος βρέθηκε πιο πίσω στις επιλογές, αποτελεί σίγουρα μια λύση που θέλει ο προπονητής.

Αν για παράδειγμα υπήρχε ο Μακέντα στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ, σίγουρα θα τον βλέπαμε στο τελευταίο μισάωρο του παιχνιδιού. Εκεί που ο Γιοβάνοβιτς επέλεξε να βγάλει από το γήπεδο τον Ιωαννίδη και να φέρει μέσα στην περιοχή τον Καρλίτος, βάζοντας τον Βιγιαφάνιες πίσω τους και… φρεσκάροντας και τους εξτρέμ του μήπως και βρήκε γκολ νίκης.

Ηρθε γκολ, από συνεργασία Βιγιαφάνιες – Καρλίτος, αλλά ο Ισπανός ήταν οφσάιντ και τελικά έμεινε το 0-0 μέχρι το φινάλε, υπογράφοντας την πρώτη εντός έδρας απώλεια βαθμών για τους πράσινους.

Ο Γιοβάνοβιτς σκέφτεται τη χρησιμοποίηση του Μακέντα στο αρχικό σχήμα του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, πιθανότατα και σε ένα σχήμα που θα είναι περισσότερο 4-4-2. Όπως στο Καραϊσκάκη, όταν Παλάσιος και Καρλίτος έπαιζαν μαζί μπροστά, περισσότερο για να πιέζουν τον Ολυμπιακό όταν ξεκινούσε το build up και να μην του επιτρέπουν την εύκολη πρώτη πάσα από τους στόπερ στα χαφ του. Πέτυχε όσον αφορά το πρεσάρισμα ψηλά στο γήπεδο στο πρώτο ημίχρονο. Ίσως το ίδιο να θέλει να κάνει ο Ιβάν και την Κυριακή σε ένα δεύτερο ντέρμπι.

Να πρεσάρει δηλαδή ψηλά τον ΠΑΟΚ με την ταυτόχρονη παρουσία δύο εκ των Καρλίτος, Μακέντα, Παλάσιος και Ιωαννίδη. Μου μοιάζει όμως δύσκολο να είναι η επιλογή του τελικά ο Ιταλός. Γιατί ο Γιοβάνοβιτς θέλει να είναι ο ποδοσφαιριστής έτοιμος στο 200% προκειμένου να τον ξεκινήσει στην ενδεκάδα. Το ίδιο άλλωστε συμβαίνει και με τον Σένκεφελντ. Ο Ολλανδός έχει πάρει εδώ και μέρες το ιατρικό ok αλλά θα τον δούμε να αγωνίζεται μετά τη διακοπή. Αυτή είναι η φιλοσοφία του προπονητή.

Περισσότερο πιθανό μου μοιάζει ένα δίδυμο Καρλίτος – Παλάσιος, προκειμένου να πάει ο Παναθηναϊκός σε ανάλογο στυλ με αυτό στο Καραϊσκάκη. Με τις γραμμές, πάντως, πιο ψηλά καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα και όχι μονάχα στο πρώτο ημίχρονο. Την Κυριακή άλλωστε παίζει στο δικό του γήπεδο και πρέπει κι εκείνος να κάνει παιχνίδι και όχι να περιμένει.

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024