Πέντε εντατικολόγοι από νοσοκομεία των Αθηνών μετακινούνται στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να ενισχύσουν τη φροντίδα των περιστατικών Covid-19.

Σε αυτή την απόφαση προέβη η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα σε συνεννόηση με την Ελληνική Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας και τους ίδιους τους γιατρούς, καθώς η πίεση που δέχονται την τελευταία εβδομάδα τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης είναι ασφυκτική.

Σύμφωνα με τα στοιχεία εκτός από την πληρότητα στο 100% στη Θεσσαλονίκη, έχουν γεμίσει οι 8 κλίνες ΜΕΘ στα νοσοκομεία Κοζάνης και Πτολεμαΐδας, οι 44 κλίνες ΜΕΘ των νοσοκομείων Βόλου και Λάρισας (δύο μονάδες), ενώ υπάρχουν τρεις κενές κλίνες στο νοσοκομείο Τρικάλων. Γεμάτες είναι και 18 κλίνες ΜΕΘ στα νοσοκομεία Λαμίας και Χαλκίδας.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, σε σημερινή του ανακοίνωση, αναφέρει:

«Χθες εφημέρευε το Ιπποκράτειο στη Θεσσαλονίκη και θύμιζε νοσοκομείο εμπόλεμης ζώνης. Εισήχθησαν 56 ασθενείς, ενώ παρατηρείται αύξηση 20% σε κάθε εφημερία. Η ΜΕθ 15 κλινών είναι γεμάτη και πέντε διασωληνωμένοι βρίσκονται προσωρινά στα χειρουργεία σε λίστα αναμονής για ΜΕΘ».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr