Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γυναικοκτονίες 2021 - Εκδήλωση στη μνήμη της Γαρυφαλλιάς από το Τμήμα Φαρμακευτικής

Γυναικοκτονίες 2021 – Εκδήλωση στη μνήμη της Γαρυφαλλιάς από το Τμήμα Φαρμακευτικής

Με εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες τιμά το τμήμα Φαρμακευτικής τη μνήμη της Γαρυφαλλιάς. Η 26χρονη κοπέλα που σπούδασε φαρμακευτική δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της στη Φολέγανδρο το καλοκαίρι του 2021

«Γυναικοκτονίες 2021 – Στη μνήμη της Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου» είναι ο τίτλος της εκδήλωσης που οργανώνεται από το Τμήμα Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ στη μνήμη της 26χρονης που δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της στη Φολέγανδρο. τον Ιούλιο του 2021. Η Γαρυφαλλιά που σπούδασε και έκανε μεταπτυχιακό στη Φαρμακευτική, άφησε το στίγμα της σε φοιτητές και εκπαιδευτικούς του ιδρύματος που εξάρει την ακαδημαϊκή της πορεία.

Την ίδια στιγμή όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του τμήματος με την εκδήλωση «θα θέλαμε να τονίσουμε ότι η Γαρυφαλλιά ήταν μαζί μας κάθε μέρα, ήταν η φοιτήτριά μας, ένα από τα «παιδιά» μας, συνάδελφος και φίλη». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου, ώρα 19.00 και θα μεταδοθεί διαδικτυακά.

Η ανακοίνωση του τμήματος

Όπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο ψήφισμα της Συνέλευσης του Τμήματος Φαρμακευτικής στις 27-7-2021, η Γαρυφαλλιά “πέρασε στο Τμήμα Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ το 2013 και πριν από τέσσερα περίπου χρόνια ήρθε στο Εργαστήριο Φαρμακολογίας του Τμήματος για να κάνει την πτυχιακή της εργασία. Η Γαρυφαλλιά στην πτυχιακή της εργασία, με μεγάλο ενθουσιασμό και αγάπη για την επιστήμη και το επάγγελμά της, ασχολήθηκε με τη διερεύνηση της καρδιοπροστατευτικής δράσης των φαρμάκων ρανολαζίνη και λεβοσιμεντάνη έναντι συγγενών καρδιομυοπαθειών που χαρακτηρίζονται ως δεσμινοπάθειες.

Κατόπιν, η Γαρυφαλλιά ακολούθησε το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος με τίτλο «Σχεδιασμός και ανάπτυξη νέων φαρμακευτικών ενώσεων», με κατεύθυνση τη «Φαρμακολογία». Έτσι, η εργαστηριακή μας «παρέα» την αγκάλιασε με μεγάλη χαρά και για την εκπόνηση της μεταπτυχιακής της εργασίας. Σε αυτήν, ανέδειξε τη μετφορμίνη ως πιθανό καρδιοπροστατευτικό παράγοντα έναντι της καρδιοτοξικότητας που επάγεται από το φάρμακο καρφιλζομίμπη σε μύες με συννοσηρότητες όπως η ηλικία και τα αποτελέσματα της εργασίας της θα δημοσιευτούν σύντομα.

Με την περιγραφή των παραπάνω επιτευγμάτων της Γαρυφαλλιάς προσπαθούμε να αποδώσουμε ένα φόρο τιμής στη μνήμη της και να συμβάλλουμε στην υστεροφημία της. Κυρίως όμως θα θέλαμε να τονίσουμε ότι η Γαρυφαλλιά ήταν μαζί μας κάθε μέρα, ήταν η φοιτήτριά μας, ένα από τα «παιδιά» μας, συνάδελφος και φίλη. Όπως όλα τα παιδιά με τη μοναδική τους προσωπικότητα, έτσι και η Γαρυφαλλιά συμπλήρωσε την ερευνητική ομάδα του Εργαστηρίου Φαρμακολογίας και ήταν πάντα παρούσα με χαμόγελο, καλοσύνη, σεβασμό και αξιοπρέπεια στις ερευνητικές δραστηριότητες και στις στιγμές χαλάρωσης και διασκέδασης.”

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024