Ανρί – «Tα social media πρέπει να κάνουν περισσότερα για την διαδικτυακή κακοποίηση»
Ο Γάλλος παλαίμαχος τα έβαλε με τα social media τονίζοντας ότι δεν έχουν κάνει αρκετά για να αντιμετωπίσουν τη διαδικτυακή κακοποίηση.
Ο Τιερί Ανρί επέκρινε σήμερα -για μία ακόμα φορά- τα social media, λέγοντας ότι δεν έχουν κάνει αρκετά για να αντιμετωπίσουν τη διαδικτυακή κακοποίηση, από τότε που εγκατέλειψε τις πλατφόρμες νωρίτερα φέτος, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την έλλειψη δράσης τους για την καταπολέμηση του ρατσισμού και του εκφοβισμού.
Ο Ανρί, ο οποίος είχε 15 εκατομμύρια ακολούθους σε Facebook, Instagram και Twitter, απενεργοποίησε τους λογαριασμούς του τον Μάρτιο, καλώντας τις πλατφόρμες να αντιμετωπίσουν την διαδικτυακή κακοποίηση, με την ίδια προσπάθεια που κατέβαλαν για να αφαιρέσουν υλικό που παραβιάζει τα πνευματικά δικαιώματα.
Τώρα, περίπου έξι μήνες από τότε που εγκατέλειψε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο 44χρονος πρώην παίκτης της Άρσεναλ και της Μπαρτσελόνα, ο οποίος υπέστη ρατσιστική κακοποίηση κατά τη διάρκεια της καριέρας του, είπε ότι τα πράγματα είναι τα ίδια και ότι μπορεί να μην ενεργοποιήσει τους προσωπικούς λογαριασμούς του ποτέ ξανά.
«Αυτές οι εταιρείες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δεν κάνουν αυτό που απαιτείται για να νιώθουμε ασφαλείς, ας είμαστε ειλικρινείς» είπε ο Ανρί σε συνέντευξη Τύπου στη Λισαβόνα και συνέχισε:
«Είναι ένα απαραίτητο εργαλείο στον κόσμο που ζούμε, αλλά μπορεί να είναι ασφαλές; Αυτό είναι το μεγάλο ερώτημα». Ο Ανρί είπε ότι ήθελε να βεβαιωθεί πως οι νεαροί μαύροι θα ακολουθήσουν τα όνειρά τους και ότι δεν θα παρασυρθούν από τα λεγόμενα «τρολ» του διαδικτύου.
«Αυτό είναι το μήνυμά μου: δεν πρέπει να σε σταματήσουν αυτοί οι τύποι» είπε ο Ανρί. «Αν ποτέ νιώσεις ότι δεν ανήκεις, να ξέρεις ότι ανήκεις… κανείς δεν μπορεί να σε εμποδίσει να κάνεις ό,τι θέλεις» συμπλήρωσε.
- LIVE: Ο μεγάλος τελικός του World Cup πόλο Ελλάδα – Ουγγαρία
- «Γιατί η Ρεάλ σταματά να ασχολείται με τον Ολίσε» (pic)
- Η Φιορεντίνα προτείνει να επενδύσει συν 30 εκατ. και θέλει το «Αρτέμιο Φράνκι» για 90 χρόνια (vid)
- Και επίσημα ο Γεντβάι στην Αλ Σαμπάμπ (pic)
- Γιατί ο Μέσι είναι νοκ άουτ απο το All Star game του MLS
- Ασπίδα του προέδρου της Αργεντινής στην εθνική ομάδα
- Ο Ντε Μινόρ πρώτος αντίπαλος του Τσιτσιπά στην Αμερική
- «Έκρηξη» τιμών στα εισιτήρια των Σίξερς, λόγω ΛεΜπρόν Τζέιμς – Ακόμη και τέσσερις φορές πάνω!
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 26.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/george-dumitrache-B9N8Vv55hn4-unsplash-315x220.jpg)






![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442