ΠΟΕΔΗΝ – «Έμφραγμα» στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης – Μάχη σε κάθε εφημερία
Σε «νοσοκομείο εκστρατείας» έχει μετατραπεί το ΑΧΕΠΑ μετά την χθεσινοβραδινη εφημερία, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση.
Δραματικές εικόνες από τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης μεταφέρει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), κ. Μιχάλης Γιαννακος.
Σε «νοσοκομείο εκστρατείας» έχει μετατραπεί το ΑΧΕΠΑ μετά την χθεσινοβραδινη εφημερία, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση.
Επτά διασωληνωμένοι ασθενείς βρίσκονται εκτός ΜΕΘ, σε κλινικές που έχουν αναπτυχθεί κλίνες ΜΕΘ ενω ένας ασθενής βρίσκεται διασωληνωμένος στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) καθώς δεν υπάρχει κρεβάτι κενό.
Κατα την εφημερία καταγράφηκαν 160 περιστατικά με συμπτωματολογία κοροναϊού. Έγιναν 35 εισαγωγές θετικών κρουσμάτων και 20 υπόπτων κρουσμάτων.
Συνολικά νοσηλεύονται 105 ασθενείς στις απλές κλινικές, 15 στις ΜΕΘ και άλλοι 7 είναι διασωληνωμένοι εκτός Μονάδας, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ.
Ανάλογη είναι η εικόνα και στο Ιπποκράτειο. Η πληρότητα στη ΜΕΘ είναι 100% (νοσηλεύονται 15 ασθενείς) και άλλοι 6 είναι διασωληνωμένοι σε κλινες ΜΕΘ που έχουν αναπτυχθεί προσωρινά στα χειρουργεία και βρίσκονται σε λίστα αναμονής για ΜΕΘ.
Στο νοσοκομείο ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΊΟΥ είναι επίσης γεμάτες οι 18 κλίνες ΜΕΘ και υπάρχουν 8 διασωληνωμένοι σε Μονάδα Αυξημένης Φροντιδας (ΜΑΦ), ευρισκόμενοι σε λίστα αναμονής για ΜΕΘ.
Στο νοσοκομείο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ έχουν καλυφθει και οι 30 κλίνες ΜΕΘ αλλά οι ανάγκες είναι πολλαπλάσιες.
«Αδειάζει κρεβάτι και γεμίζει αμέσως από νοσηλευόμενους ασθενείς που είναι στο όριο της διασωλήνωσης. Η θνητότητα εκτός ΜΕΘ υπερβαίνει το 70%» επισημαίνει ο κ. Γιαννάκος, τονίζοντας επίσης πως πρόκειται στην πλειονότητα τους για ανεμβολιαστους ασθενείς, γεγονός που αποδεικνύει περιτρανα την επιτακτική ανάγκη του εμβολιασμού.
- «Φίλα με και θα δεις πόσο σημαντική είμαι» – Το τέλος του έρωτα της Σύλβια Πλαθ με τον Τεντ Χιουζ
- ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση της απασχόλησης το δ’ τρίμηνο του 2025 – «Σβήνουν» τα αγροτικά επαγγέλματα
- Αρέσει το παιχνίδι σε όλους τους σκύλους; – Από ποιους παράγοντες εξαρτάται
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (7/3): Πού θα δείτε το ΑΕΚ-ΑΕΛ Novibet και όλη την αγωνιστική δράση
- Δύο επιχειρήσεις διάσωσης μεταναστών σε Καλούς Λιμένες και Γαύδο
- Κώστας Γρεβενίτης: Νέες μαρτυρίες για τη μυστηριώδη εξαφάνιση – Η κόντρα για τα χωράφια – Τι λέει ο γιος του



