Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βενετία - Σε καραντίνα οι Έλληνες επισκέπτες - Δύο νοσηλεύονται πιο σοβαρά - Τι λέει η μοναδική επιβάτης που δεν κόλλησε κοροναϊό

Βενετία – Σε καραντίνα οι Έλληνες επισκέπτες – Δύο νοσηλεύονται πιο σοβαρά – Τι λέει η μοναδική επιβάτης που δεν κόλλησε κοροναϊό

Δύο από τους Έλληνες ταξιδιώτες στη Βενετία νοσηλεύονται σε πιο κρίσιμη κατάσταση ενώ μόνο μία γυναίκα από τους 26 βγήκε αρνητική στο τεστ κοροναϊού

Το ταξίδι στη Βενετία μετατράπηκε σε θρίλερ για τους 26 Έλληνες. Μέσα στο πούλμαν εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι, χωρίς μέτρα προστασίας κόλλησαν κοροναϊό.

«Αυτά είναι λάθη, τα οποία δηλαδή, ένα πρακτορείο δεν σκέφτεται τη ζημιά που θα προκαλέσει και για τρία εισιτήρια βάζει εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους μαζί, αυτό γίνεται, αλλά αυτός βλέπετε είναι καλυμμένος, γιατί σου λέει θα κάνει το rapid test», αναφέρουν επιβάτες στο MEGA. «Λογικό ήταν τι; Μέσα σε ένα λεωφορείο 20 ώρες. Μέτρα μηδέν».

Οι ιταλικές Αρχές εξετάζουν το στέλεχος που πρόσβαλε τους επισκέπτες

Παρά το γεγονός πως όλα τα rapid tests έβγαιναν αρνητικά, το τελευταίο βράδυ του ταξιδιού που υποβλήθηκαν σε μοριακό έλεγχο, βγήκαν όλοι θετικοί στον κοροναϊό. Όπως αναφέρουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης, οι επιβάτες του λεωφορείου εντοπίστηκαν θετικοί πριν προλάβουν να έχουν επαφές και να διασπείρουν τον ιό. Οι ιταλικές Αρχές εξετάζουν ποιο είναι το στέλεχος του ιού που έχει προσβάλει τους ταξιδιώτες.

Οκτώ ταξιδιώτες με ήπια συμπτώματα παραμένουν σε ξενοδοχείο καραντίνας. Οι δύο με τα σοβαρότερα συμπτώματα νοσηλεύονται σε πνευμονολογικό κέντρο και υπόλοιποι 16 στο νοσοκομείο Νοάλε.

Από τους συνολικά 26 μόνο μία παραμένει ακόμη και σήμερα αρνητική.

«Ένα κρούσμα βγήκε αρνητικό, ένα, και αυτή η κυρία δεν έβγαλε τη μάσκα ποτέ, ποτέ. Και στο πρωϊνό με μάσκα κατέβαινε. Εμείς ξεθαρρέψαμε κι έγινε αυτό που έγινε».

Η γυναίκα που παραμένει αρνητική στον κοροναϊό, μίλησε αποκλειστικά στο LIVE NEWS μέσα από το νοσοκομείο Νοάλε στο οποίο νοσηλεύεται προληπτικά.

«Προληπτικά και εγώ θα μείνω καραντίνα. Μετά από 4 ημέρες θα μου κάνουν δύο μοριακά τεστ ακόμα και εφόσον κι αυτά είναι αρνητικά, εγώ θα φύγω».

«Μας έσωσε το εμβόλιο»

Τα σοβαρότερα συμπτώματα εμφανίζουν μια 60χρονη και μια 30χρονη οι οποίες νοσηλεύονται σε πνευμονολογικό κέντρο σε Ντόλο και τους χορηγούνται μονοκλωνικά αντισώματα.

Ο αδελφός της 60χρονης, που είναι εμβολιασμένη αναφέρει «Νόσησε πολύ βαριά, εμβολιασμένη. Αλλά ήταν 38 – 39 πυρετό συνέχεια και δεν έπεφτε. Την έχουν συνέχεια με ορό, αντιβίωση».

Και οι 26 ταξιδιώτες ταξίδεψαν με πράσινα πιστοποιητικά. Οι 24 ήταν πλήρως εμβολιασμένοι ενώ οι άλλοι 2 ταξίδεψαν με αρνητικά μοριακά τεστ.

«Αν δεν είχαμε το εμβόλιο ουαί κι αλίμονό μας. Πιστεύω ότι η αδελφή μου θα ήτανε… Δεν ξέρω αν θα γυρνούσε πίσω».

Νοσεί και άλλο γκρουπ;

Άγνωστο παραμένει αν νοσεί και δεύτερο γκρουπ, με το οποίο ήταν μαζί στο Μιλάνο και χωρίστηκαν το πρωί του Σαββάτου.

Το γκρουπ των 26 ατόμων αναχώρησαν οδικώς για τη Βενετία και το δεύτερο γκρουπ των 19 ατόμων αναχώρησαν αεροπορικώς για Ελλάδα.

«Στο γκρουπ ήταν άλλα 19 άτομα τα οποία φύγανε αεροπορικώς. Αυτοί και οι 19 ήταν θετικοί. Δεν τους ζήτησαν τεστ επειδή ήταν εμβολιασμένοι, και ταξίδεψαν με το αεροπλάνο», αναφέρουν επιβάτες.

Την ίδια στιγμή έκκληση για γιατρό κάνουν οι Έλληνες ταξιδιώτες που βρίσκονται στο ξενοδοχείο καραντίνας καθώς ανάμεσά τους βρίσκονται και άνθρωποι με καρδιακά προβλήματα.

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024