G20 – Μπάιντεν – Είμαστε ισχυροί οταν συνεργαζόμαστε με τους συμμάχους μας
Ο Μπάιντεν επέκρινε τους ηγέτες της Ρωσίας και της Κίνας, οι οποίοι δεν παρέστησαν στη σύνοδο.
Η σύνοδος της G20 στη Ρώμη «έδειξε πόσο ισχυρή είναι η Αμερική όταν δεσμεύεται» υποστήριξε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.
Η ισχύς της Αμερικής
«Αυτό που είδαμε εδώ, είναι η ισχύς της Αμερικής όταν δεσμεύεται και συνεργάζεται με τους συμμάχους και εταίρους για τα προβλήματα. Τίποτα δεν υποκαθιστά τις διαπραγματεύσεις πρόσωπο με πρόσωπο στη διεθνή συνεργασία», τόνισε.
Με την ευκαιρία αυτή ο Μπάιντεν επέκρινε τους ηγέτες της Ρωσίας και της Κίνας, οι οποίοι δεν παρέστησαν στη σύνοδο. «Η Ρωσία και η Κίνα απλώς δεν εμφανίστηκαν» όταν χρειάστηκε «να αναληφθούν δεσμεύσεις για το κλίμα», σχολίασε.
Απτά αποτελέσματα
Ο Αμερικανός πρόεδρος σημείωσε ότι η σύνοδος οδήγησε σε «απτά» αποτελέσματα για το κλίμα, την οικονομία και την πανδημία. «Πιστεύω ότι επιτύχαμε χειροπιαστή πρόοδο, εν μέρει χάρη στην αποφασιστικότητα των ΗΠΑ» στις συνομιλίες, εκτίμησε.
Πολλές μη κυβερνητικές οργανώσεις αλλά και κάποιοι πολιτικοί αξιωματούχοι σχολίασαν ότι η G20 δεν πρότεινε συγκεκριμένα μέτρα για την αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής.
Επένδυση 550 δισ. δολαρίων
Αναφερόμενος στο πρόγραμμά του για τη χρηματοδότηση των υποδομών στις ΗΠΑ, ο Μπάιντεν εξέφρασε την ελπίδα ότι το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί από το Κογκρέσο «μέχρι τα τέλη της επόμενης εβδομάδας». Το σχέδιο αυτό προβλέπει μεταξύ άλλων την επένδυση 550 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να μειωθούν μέχρι το 2030 οι εκπομπές αερίων κατά 50-52% σε σύγκριση με το επίπεδο του 2005.
Πηγή: ΑΠΕ
- Ζαχαριάδης: Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι η αυτόνομη κάθοδος, αλλά μια μεγάλη συμμαχία στον προοδευτικό χώρο
- Μυθικός Μαριάνοβιτς: Έπαιξε ντραμς και τριγωνάκι στην μπάντα του Αριζόνα (vid)
- Θεσσαλονίκη: Τέσσερις συλλήψεις για παράνομη διακίνηση μεταναστών
- Θεσσαλονίκη: Δολοφονία 20χρονου – Στο εισαγγελέα έφτασε ο 23χρονος – Τι έδειξε η ιατροδικαστική
- Γιώργος Μαρίνος: Έλενα Παπαρίζου, Τάκης Ζαχαράτος, Ηρώ τίμησαν τον αγαπημένο καλλιτέχνη
- «AI brain fry»: Όταν η τεχνητή νοημοσύνη «τηγανίζει» το μυαλό των εργαζόμενων




