Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χρυσή Αυγή - Μετά τον Πατέλη άλλοι τρία μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ζητούν να αποφυλακιστούν

Χρυσή Αυγή – Μετά τον Πατέλη άλλοι τρία μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ζητούν να αποφυλακιστούν

Άλλα τρία μέλη της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή ζητούν να αποφυλακιστούν. Το Πενταμελές Εφετείο Ανατολών εξετάζει αύριο τις αιτήσεις τους. Συμμετείχαν στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και στην απόπειρα ανθρωποκτονίας των Αιγύπτιων αλιεργατών

Μετά την απόφαση αποφυλάκισης του πυρηνάρχη της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, Γιώργου Πατέλη, το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών εξετάζει αύριο τις αιτήσεις αποφυλάκισης άλλων τριών μελών του ναζιστικού μορφώματος.

Πρόκειται για τους:

– Αναστάσιο Πανταζή, πυρηνάρχη της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα, ο οποίος έχει καταδικαστεί και συνέργεια στην απόπειρα δολοφονίας των Αιγύπτιων ψαράδων, στον οποίο επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 10 ετών.

– Αριστοτέλη Χρυσαφίτη, που έχει καταδικαστεί και ως συνεργός στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, σε κάθειρξη επτά ετών.

– Αναστάσιου Αναδιώτη, που επίσης έχει καταδικαστεί και ως συνεργός στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, σε κάθειρξη επτά ετών.]

Ο Πανταζής είχε βασικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση ως πυρηνάρχης στο Πέραμα ενώ οι Αιγύπτιοι αλιεργάτες τον υπέδειξαν στη δίκη ως επικεφαλής της επίθεσης εναντίον τους («Ελα να σου δείξω τι θα σου κάνει η Χ.Α.»).

Η απόφαση αποφυλάκισης του Γιώργου Πατέλη που έμεινε στη φυλακή για λιγότερο από έναν χρόνο προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων, ενώ και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας διέταξε να του διαβιβαστεί η απόφαση με την οποία έγινε δεκτό το αίτημά του κρατούμενου, προκειμένου να μελετήσει αν πρέπει να ασκηθεί αναίρεση.

Σε συγκέντρωση έξω από το Εφετείο αύριο καλεί η ΚΕΕΡΦΑ

Όπως αναφέρει η κίνηση σε ανακοίνωσή της εάν αφεθούν ελεύθερα βασικά στελέχη της Χρυσής Αυγής που οργάνωσαν και εκτέλεσαν την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, την επίθεση στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και τους Αυγύπτιους αλιεργάτες θα βρίσκονται στο πλευρό του Πατέλη για να συνεχίσουν τη δράση τους.

«Η αποφυλάκιση Πατέλη έφερε ήδη τις επιθέσεις των φασιστών στις ίδιες γειτονιές που δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα και έσπειραν το τρόμο μέχρι το Σεπτέμβρη του 2013. Στην Παλιά Κοκκινιά, την Τετάρτη 27 Οκτώβρη, ομάδα φασιστών, με κουκούλες, συγκροτημένη σε πειθαρχημένο τάγμα εφόδου, επιτέθηκε ανοίγοντάς κεφάλια μεταναστών, χρησιμοποιώντας μαχαίρια και ομοιόμορφα ρόπαλα, περιπολώντας στην περιοχή γύρω από την Πλατεία Αγίας Σωτήρας. Οργάνωσαν έφοδο σε σπίτι όπως είχαν κάνει το 2012 όταν είχαν εισβάλει στο σπίτι των Αιγυπτίων αλιεργατών με δολοφονική μανία».

Η ΚΕΕΡΦΑ καλεί σε αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από το Εφετείο τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου στις 9 πμ «για να παραμείνουν όλοι οι καταδικασμένοι νεοναζί στη φυλακή, εκεί που είναι η θέση τους»

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024