Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παναιτωλικός – Ολυμπιακός 1-2 – Θρύλος 4X4, πέρασε και από το Αγρίνιο

Παναιτωλικός – Ολυμπιακός 1-2 – Θρύλος 4X4, πέρασε και από το Αγρίνιο

Τέταρτο διπλό σε ισάριθμα παιχνίδια στην επαρχία για τον Ολυμπιακό, ο οποίος κέρδισε και στο Αγρίνιο τον Παναιτωλικό με 2-1 – Τικίνιο και Ελ Αραμπί τα γκολ των Πειραιωτών.

Το σερί του Ολυμπιακού στην επαρχία συνεχίζεται. Οι Ερυθρόλευκοι μετά τα διπλά σε Λαμία, Τρίπολη και Γιάννενα, επικράτησαν και στο Αγρίνιο του Παναιτωλικού με 2-1, για την 8η αγωνιστική της Superleague.

Οι Πειραιώτες πέρασαν νικηφόρα από μία δύσκολη έδρα, με τον Τικίνιο στο 13’ να ανοίγει το σκορ και τον Ελ Αραμπί στο 70’ να κάνει το 2-1. Οι γηπεδούχοι είχαν ισοφαρίσει στο 19’ με τον Βέργο, με τον Ολυμπιακό να βρίσκει το γκολ στο δεύτερο μέρος και να παίρνει μια σπουδαία νίκη.

Με αυτό το τρίποντο η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς έφτασε τους 20 βαθμούς σε 8 αναμετρήσεις και συνεχίζει να απολαμβάνει την μοναξιά της κορυφής, με τους πρωταθλητές να βρίσκονται στο +4 από τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ (σ.σ έχει ένα ματς λιγότερο). Οι Ερυθρόλευκοι επιστρέφουν στη βάση τους με το τρίποντο στις αποσκευές τους και επικεντρώνονται πλέον στο παιχνίδι που ακολουθεί με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης στο Καραϊσκάκη (4/11) για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Ετσι παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε τον Ολυμπιακό με 4-3-3, έχοντας τον Βατσλίκ μπροστά από την εστία και τους Λαλά, Μπα, Σωκράτη και Ρέαμπτσιουκ στην τετράδα της άμυνας. Οι Εμβιλά, Μαντι Καμαρά και Αγκιμπού Καμαρά ήταν στα χαφ, με τους Μασούρα και Ρόνι Λόπες στα δύο άκρα και τον Τικίνιο στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Γιάννης Αναστασίου από την άλλη πλευρά παρέταξε τον Παναιτωλικό με την εξής 11άδα: Μελίσσας, Κορνέλιους, Μαλής, Μπακαδήμας, Αντούνιες, Λούι, Φλόρες, Τσιγγάρας, Μόρσεϊ, Ντουάρτε και Βέργος.

Ανοιξε το σκορ ο Τικίνιο

Οι Ερυθρόλευκοι μετά τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης πήραν τα ηνία του παιχνιδιού και άρχισαν να ψάχνουν τα κενά στην άμυνα των γηπεδούχων. Ο Παναιτωλικός από την άλλη, με διπλή ζώνη άμυνας προσπάθησε να κρατήσει τους Πειραιώτες μακριά από τα καρέ του Μελίσσα. Η πρώτη καλή στιγμή στον αγώνα άνηκε στον Ολυμπιακό και συγκεκριμένα στον Μασούρα.

Στο 5’ ο διεθνής μεσοεπιθετικός μπήκε στην περιοχή, σούταρε δυνατά, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του τερματοφύλακα του Παναιτωλικού.

Οι Πειραιώτες συνέχισαν να πιέζουν και στο 13’ άνοιξαν το σκορ με τον Τικίνιο, μετά τη σέντρα του Ρόνι Λόπες. Ο Πορτογάλος εξτρέμ εκτέλεσε το κόρνερ που είχαν κερδίσει οι Ερυθρόλευκοι και ο Βραζιλιάνος στράικερ με κεφαλιά, μέσα από την καρδιά της άμυνας των γηπεδούχων, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μελίσσα για το 1-0.

Ισοφάρισε ο Βέργος

Οι Ερυθρόλευκοι πίεσαν για να κάνουν το 2-0, αλλά αυτός που κατάφερε να σκοράρει ήταν ο Παναιτωλικός. Ο Βέργος βγήκε ταχύτατα στην κόντρα, μετά τη βαθιά μπαλιά που του έκανε ο Ντουάρτε, βρέθηκε απέναντι από τον Βατσλίκ και με σουτ ισοφάρισε σε 1-1.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν κόντρα στη ροή του παιχνιδιού, με την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς μετά το 1-1 να παίρνει ξανά τα ηνία του αγώνα. Στο 23’ ο Μελίσσας βγήκε γρήγορα και πρόλαβε τον Τικίνιο, πριν ο Βραζιλιάνος «τσιμπήσει» την μπάλα, ενώ στο 28’ το σουτ του Καμαρά σταμάτησε στα σώματα.

Λίγο πριν τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού ο τεχνικός του Ολυμπιακού άλλαξε τον σχηματισμό των Πειραιωτών σε 4-4-2, βάζοντας τον Μασούρα δίπλα στον Τικίνιο.

Η κατοχή της μπάλας ήταν συντριπτικά υπέρ των πρωταθλητών (77%-23%), με τους παίκτες του Παναιτωλικού να συνεχίζουν με διπλή ζώνη άμυνας και τους αντίστοιχους του Ολυμπιακού να γυρίζουν την μπάλα και να ψάχνουν τα κενά στην άμυνα των γηπεδούχων.

Στο 38’ ο Μελίσσας έδιωξε μετά το γύρισμα του Ρόνι Λόπες από δεξιά, ενώ στη συνέχεια το σουτ του Αγκιμπού Καμαρά σταμάτησε στα σώματα. Ένα λεπτό αργότερα ο Μαντί Καμαρά πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ, όπως και στο σουτ του Αγκιμπού Καμαρά. Οι Ερυθρόλευκοι δεν κατάφεραν να βρουν το γκολ που έψαχναν πριν τη συμπλήρωση του πρώτου ημιχρόνου, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 1-1.

«Αιχμαλωσία», πέναλτι και 1-2!

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές, με την ομάδα του μεγάλου λιμανιού να συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο και τον Παναιτωλικό να αμύνεται μαζικά. Στο 50’ ο Μασούρας έκανε το γύρισμα από αριστερά, αλλά η άμυνα των γηπεδούχων έκοψε σε κόρνερ.

Στο 54’ ο Μαρτίνς έκανε τρεις αλλαγές, με τους Βαλμπουενά, Ανδρούτσο και Ελ Αραμπί να παίρνουν τις θέσεις των Μαντί Καμαρά, Λαλά και Ρόνι Λόπες. Στο 59’ ο Βαλμπουενά εκτέλεσε το φάουλ που είχαν κερδίσει οι Ερυθρόλευκοι, ο Ελ Αραμπί πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Μελίσσας απέκρουσε.

Στο 61’ οι Πειραιώτες έφτασαν κοντά στο 1-2, αλλά ο Μελίσσας «εκτινάχθηκε» στο παραθυράκι του και απέκρουσε εντυπωσιακά την εξαιρετική κεφαλιά του Μασούρα.

Στο 65’, σε μια φάση που έβγαζε… μάτια, ο Μελίσσας έπεσε με δύναμη πάνω στον Ματιέ Βαλμπουενά και γκρέμισε τον Γάλλο μέσα στην περιοχή του Παναιτωλικού. Παρότι ήταν μια πεντακάθαρη περίπτωση πέναλτι, ο Φωτιάς χρειάστηκε να δει το βίντεο, πριν δείξει το σημείο της άσπρης βούλας.

Ο Ελ Αραμπί στο 69’ ανέλαβε την εκτέλεση της εσχάτης των ποινών, δεν λάθεψε απέναντι στον Μελίσσα και έκανε το 2-1 για τον Ολυμπιακό.

Στο 80’ οι τελικές ήταν 17-4 υπέρ των Πειραιωτών, με τον Πέδρο Μαρτίνς στο 82’ να κάνει μια ακόμα αλλαγή, με τον Κούντε στη θέση του Τικίνιο. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να βρουν το γκολ της ισοφάρισης, αλλά οι Ερυθρόλευκοι είχαν κλείσει καλά τους χώρους.

Στο 90’ ο Πορτογάλος έριξε στο ματς και τον Σισέ αντί του Αγκιμπού Καμαρά, με τον Ολυμπιακό να κρατάει με σχετική ευκολία το υπέρ του 1-2 και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Φωτιά να βρίσκει νικήτρια την ομάδα του μεγάλου λιμανιού.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024