Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός – Δεν θα πιστεύετε τι συνέβη όσο ο Φαλ ήταν στο παρκέ του ΣΕΦ

Ολυμπιακός – Δεν θα πιστεύετε τι συνέβη όσο ο Φαλ ήταν στο παρκέ του ΣΕΦ

Ο Μουσταφά Φαλ ήταν από τους καλύτερους της ερυθρόλευκης «διαβολοβδομάδας», με την παρουσία του στο παρκέ να ευνοεί τα μέγιστα τον Ολυμπιακό, κάτι που αποδεικνύεται και από τους αριθμούς

Ο Μουσταφά Φαλ έπρεπε να βγει μπροστά στη δεύτερη «διαβολοβδομάδα» της σεζόν, καθώς ο τραυματισμός του Χασάν Μάρτιν τον άφηνε μόνο στη θέση του σέντερ.

Ο Γάλλος όμως αντεπεξήλθε στην πρόκληση και έδειξε πως οι αγωνιστικές του ικανότητες και τα στοιχεία του παιχνιδιού του μπορούν να αποτελέσουν μια σημαντική «σταθερά» στα πλάνα του Γιώργου Μπαρτζώκα για τον Ολυμπιακό της φετινής χρονιάς.

Οι Ερυθρόλευκοι υποδέχονταν τις Άλμπα Βερολίνου και Φενέρμπαχτσε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, με μοναδικό στόχο να διατηρήσουν το αήττητο στην έδρα τους και να βελτιώσουν και άλλο το ρεκόρ τους.

Το τελικό αποτέλεσμα και στα δύο παιχνίδια ήταν θετικό για τον Ολυμπιακό, έστω και αν σε αμφότερες τις περιπτώσεις δυσκολεύτηκε να υπερκεράσει τα εμπόδια των αντιπάλων του.

Επικράτησε με 87-83 των Γερμανών και με 67-65 των Τούρκων και έπειτα από επτά αγωνιστικές βρίσκεται μία νίκη μακριά από την κορυφή της βαθμολογίας.

Ο Φαλ αποτέλεσε μια ακόμα φορά το σημείο αναφοράς για την ομάδα του, δίνοντας ό,τι είχε και δεν είχε μέσα στο παρκέ.

Απέναντι στην Άλμπα αγωνίστηκε 23:07΄ και είχε 8 πόντους με 4/5 δίποντα, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ (καλύτερη επίδοση στη χρονιά), 2 κλεψίματα (ρεκόρ καριέρας), 2 λάθη και 16 στο σύστημα αξιολόγησης.

Τα πράγματα ήταν ακόμα καλύτερα απέναντι στη Φενέρμπαχτσε, με τον Γάλλο να μένει στο παρκέ 29:03΄ (ρεκόρ καριέρας) και να τελειώνει με 10 πόντους (5/6 δίποντα), 9 ριμπάουντ (8 αμυντικά – ρεκόρ καριέρας), μία ασίστ, 2 τάπες και 21 στο σύστημα αξιολόγησης.

Με τον Φαλ στο παρκέ ο Ολυμπιακός κυριάρχησε

Οι αριθμοί του Ολυμπιακού στα δύο παιχνίδια της εβδομάδας με τον Φαλ στο παρκέ αποδεικνύουν την τεράστια συνεισφορά του γάλλου σέντερ στην εξέλιξη των αγώνων. Οι Ερυθρόλευκοι κέρδιζαν με 23 πόντους τους αντιπάλους τους (105-82), είχαν επτά περισσότερες ασίστ (27-20), τρία λιγότερα λάθη (12-15), έξι περισσότερα κλεψίματα (10-4) και τον ίδιον αριθμό ριμπάουντ (44-44).

Ο 29χρονος τα έδωσε όλα για το καλό της ομάδας, δηλώνοντας μετά το τέλος του αγώνα με τη Φενέρ πως νιώθει κουρασμένος, αλλά είναι έτοιμος να καλύψει και την απουσία του Μάρτιν: «Μπορώ να παίξω και να φέρω αυτή την ευθύνη, οπότε και είμαι χαρούμενος γι’ αυτό. Σίγουρα θέλω να επιστρέψει ο Χασάν (Μάρτιν) στην ομάδα, γιατί συνεισφέρει πολύ στην επιτυχία μας, αλλά θα βγω μπροστά και γι’ αυτόν. Νιώθω κουρασμένος, αλλά είμαστε 2-0 σε αυτή τη διπλή εβδομάδα και ανυπομονώ για την επόμενη».

Η άφιξή του το καλοκαίρι στο λιμάνι δημιούργησε προσδοκίες στους φίλους του Ολυμπιακού, οι οποίες εκπληρώνονται με το πέρασμα του χρόνου, και ο Φαλ εξελίσσεται σε έναν από τους αγαπημένους της κερκίδας τόσο για τον ταπεινό του χαρακτήρα όσο για την εικόνα που βγάζει στο παρκέ.

Sports in

Ο Ολυμπιακός με 2 νίκες, αλλάζει το ελληνικό ποδόσφαιρο!

Πόσο θα αλλάξουν οι συνθήκες για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη, εάν ο Ολυμπιακός κάνει το «2 στα 2» στο Conference League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024