Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ζάκυνθος - Διπλωματική ένταση με Αβάνα μετά το επεισόδιο με τους Κουβανούς μετανάστες

Ζάκυνθος – Διπλωματική ένταση με Αβάνα μετά το επεισόδιο με τους Κουβανούς μετανάστες

Η σύλληψη των 62 Κουβανών μεταναστών στη Ζάκυνθο έχει προκαλέσει ένταση στις σχέση των δύο χωρών

Ένταση στις σχέσεις Κούβας – Ελλάδας έφερε η σύλληψη των 62 Κουβανών μεταναστών στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου. Η Ελληνίδα πρέσβης στην Αβάνα κλήθηκε για «εξηγήσεις», ενώ η κουβανική κυβέρνηση ζητάει πίσω τους αυτομολήσαντες, οι οποίοι ωστόσο δεν επιθυμούν να επιστρέψουν.

Οι 62 Κουβανοί μετανάστες προσπάθησαν να ταξιδέψουν από τη Ζάκυνθο στην Ιταλία και από εκεί στην Ισπανία χωρίς να έχουν τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα. Όταν κλήθηκε η αστυνομία επικράτησε ένταση, με βίντεο να δείχνει τους αστυνομικούς να σέρνουν από τα πόδια τους Κουβανούς μετανάστες, ενώ επικράτησε πανικός σε γυναίκες και παιδιά. Οι εικόνες προκάλεσαν αλγεινή εντύπωση, με τον προβληματισμό να μεταφέρεται στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας.

Τι ζητά η κουβανική κυβέρνηση

Σύμφωνα με πληροφορίες η σύλληψη έχει γίνει μεγάλο θέμα στην κουβανική κυβέρνηση, ενώ υπήρξαν επίσης απευθείας επικοινωνίες με το ΥΠΕΞ της Ελλάδας για την εξεύρεση μιας κοινά αποδεκτής λύσης στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε. Η κουβανική κυβέρνηση εξέφρασε την πρόθεσή της για τον επαναπατρισμό των αυτομολήσαντων Κουβανών, ζητώντας από τις ελληνικές αρμόδιες Αρχές, να μην επιβαρυνθεί η κυβέρνησή τους με τα έξοδα μεταφοράς τους.

Ωστόσο οι Κουβανοί μετανάστες δεν επιθυμούν να μεταβούν στην Αβάνα ούτε να μείνουν στην Ελλάδα. Στόχος τους είναι να φτάσουν στην Ισπανία. Οι φόβοι τους είναι ότι θα αντιμετωπίσουν κυρώσεις εάν φτάσουν στην Κούβα.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024