
Επιτροπή για την έμφυλη και ενδοοικογενειακή βία συστήνουν οι δικηγόροι
Μόνο το τελευταίο διάστημα έχουν δολοφονηθεί 13 γυναίκες, ενώ έχουν αυξηθεί τα φαινόμενα σωματικής, ψυχολογικής και σεξουαλικής κακοποίησης.
Tην άμεση συγκρότηση Επιτροπής από ειδικούς νομικούς επιστήμονες ώστε στο συντομότερο δυνατό διάστημα να υποβάλει τις προτάσεις της και να συνδράμει την Πολιτεία για την επίλυση του προβλήματος της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας αποφάσισε η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, η οποία συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα, μέσω τηλεδιάσκεψης.
Σε ανακοίνωση της αναφέρει: «Το φαινόμενο της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας έχει λάβει ιδιαίτερες διαστάσεις στη χώρα μας, που εκφεύγουν το επίπεδο της συνήθους εγκληματικότητας.
Μόνο το τελευταίο διάστημα έχουν δολοφονηθεί 13 γυναίκες, ενώ έχουν αυξηθεί τα φαινόμενα σωματικής, ψυχολογικής και σεξουαλικής κακοποίησης.
Η συντεταγμένη Πολιτεία οφείλει αφενός μεν να εφαρμόσει τα υφιστάμενα μέτρα και αφετέρου να λάβει νέα τόσο στην κατεύθυνση της πρόληψης όσο και της λυσιτελούς αντιμετώπισης των φαινομένων αυτών. Και βέβαια, οφείλει να στηρίζει έμπρακτα τα θύματα και τις οικογένειές τους.
Κάθε καθυστέρηση, διαιωνίζει και επιτείνει το πρόβλημα.
Στα πλαίσια αυτά, η Συντονιστική Επιτροπή αποφάσισε να συγκροτήσει άμεσα Επιτροπή από ειδικούς νομικούς επιστήμονες ώστε στο συντομότερο δυνατό διάστημα να υποβάλει τις προτάσεις της και να συνδράμει την Πολιτεία για την επίλυση του προβλήματος αυτού».
- Ιρακινό Κουρδιστάν: 3 ιρανοί Κούρδοι σκοτώθηκαν από πλήγματα που αποδίδονται στην Τεχεράνη
- Ρωσικό πετρέλαιο: Η κυβέρνηση των ΗΠΑ παρατείνει τελικά την προσωρινή αναστολή των κυρώσεων
- Τραμπ: Η εξέταση αρχείων για τα UFO φέρνει στο φως ενδιαφέροντα έγγραφα
- Ιράν: Τα Στενά του Ορμούζ θα κλείσουν εάν δεν αρθεί ο αποκλεισμός των ΗΠΑ
- Γαλλία: Πέθανε η ηθοποιός Νάντια Φαρές – Είχε βρεθεί αναίσθητη σε πισίνα και νοσηλευόταν σε κώμα
- Ουκρανία: Η Ρωσία θα προσπαθήσει να εμπλέξει ξανά στον πόλεμο τη Λευκορωσία, εκτιμά ο Ζελένσκι


