Όλα ξεκίνησαν όταν σε τηλεοπτικό ρεπορτάζ σε δρόμο της Κωνσταντινούπολης βρέθηκαν αντιμέτωποι από την μία πλήθος Τούρκων πολιτών και μία πρόσφυγας από τη Συρία από την άλλη

Μία περίεργη διαμαρτυρία στα κοινωνικά δίκτυα με Σύρους πρόσφυγες να τρώνε μπανάνες έχει γίνει viral στην Τουρκία και κατέληξε στην απέλαση των πρωταγωνιστών τους.

Όλα ξεκίνησαν όταν σε τηλεοπτικό ρεπορτάζ σε δρόμο της Κωνσταντινούπολης βρέθηκαν αντιμέτωποι από την μία πλήθος Τούρκων πολιτών και μία πρόσφυγας από τη Συρία από την άλλη.

Οι παριστάμενοι Τούρκοι επιτέθηκαν φραστικά στη γυναίκα από τη Συρία, λέγοντας ότι οι πρόσφυγες έχουν καλύτερο επίπεδο ζωής από τους Τούρκους και, σε μία αποστροφή του λόγου του, ένας από τους παρισταμένους είπε στη γυναίκα: «Εγώ δεν έχω να φάω μπανάνα και εσείς τις αγοράζετε με το κιλό».

Κίνημα διαμαρτυρίας

Η φράση αυτή θεωρήθηκε ρατσιστική συμπεριφορά και στάθηκαν αφορμή για να ξεκινήσει ένα κίνημα διαμαρτυρίας στα κοινωνικά δίκτυα από Σύρους πρόσφυγες που ζουν στην Τουρκία, οι οποίοι άρχισαν να αναρτούν βίντεο με τους ίδιους να τρώνε επιδεικτικά μπανάνες.

Τα ειρωνικά βίντεο προκάλεσαν οργή του υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο διέταξε τη σύλληψη και την απέλαση όσων πρωταγωνιστούν σε αυτές τις «προκλητικές» αναρτήσεις, όπως τις χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή της η Αστυνομία.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για «υποκίνηση του λαού σε μίσος και εχθρότητα».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr