Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πέντε tips για να ταξιδέψεις χωρίς να κολλήσεις κοροναϊό

Πέντε tips για να ταξιδέψεις χωρίς να κολλήσεις κοροναϊό

Τα ταξίδια είναι πλέον σε γενικές γραμμές ελεύθερα – μέχρι νεοτέρας. Δες τι πρέπει να προσέξεις για να δημιουργήσεις μόνο θετικές αναμνήσεις.

Τώρα που μπορούμε να ταξιδέψουμε και πάλι – προς το παρόν έστω – όλοι ανυπομονούμε να νιώσουμε ξανά την αίσθηση της απογείωσης.

Όμως ο κοροναϊός εξακολουθεί να κάνει τις βόλτες του στον πλανήτη, και δεν είναι καθόλου απίθανο να μας προσγειώσει απότομα στην πραγματικότητα.

Λαμβάνοντας τα μέτρα μας, μπορούμε να αποφύγουμε τη λοίμωξη, να απολαύσουμε το ταξίδι και να περάσουμε ξένοιαστα τις μέρες μας μακριά από την Ελλάδα.

Κάνε έρευνα πριν ξεκινήσεις

Όπου κι αν θέλεις να πας, θα βρεις εύκολα πληροφορίες στο internet που θα σε ενημερώνουν για το κατά πόσον η περιοχή είναι ασφαλής. Φυσικά, εκτός των άλλων στοιχείων, είναι σημαντικό να δεις και πόσα κρούσματα έχει κατά μέσο όρο σε καθημερινή βάση ο τόπος που θα επισκεφθείς και κατά πόσον η τάση τους είναι αυξητική ή όχι. Ιδανικά, επίλεξε ένα μέρος με λιγότερα από τέσσερα κρούσματα ανά 100.000 άτομα.

Σχεδίασε το ταξίδι σου

Άφησε χρόνο ανάμεσα στις ανταποκρίσεις που μπορεί να χρειαστείς για να φτάσεις στον προορισμό σου – είναι πολύ εύκολο να καταλήξεις να χάνεις το αεροπλάνο ή το τραίνο σου. Και μην ξεχάσεις να έχεις μαζί σου μια καθαρή μάσκα ιατρικού τύπου, ώστε να είσαι ασφαλής και εσύ και οι γύρω σου. Αν ταξιδεύεις με το αυτοκίνητό σου, φόρτωσέ το με όλα τα απαραίτητα που θα μειώσουν τις στάσεις. Ροφήματα, σνακ, χαρτί υγείας και αντισηπτικό πρέπει να είναι τα πρώτα αντικείμενα στη λίστα σου.

Κάνε ένα τεστάκι

Κοίτα να δεις πώς έχει το πράγμα. Το εμβόλιο είναι πολύτιμο και σε προστατεύει σε υψηλά ποσοστά από το να νοσήσεις βαριά από κοροναϊό. Όμως αυτό δεν σημαίνει και πως δεν θα κολλήσεις – επομένως και πως δεν θα τον μεταδώσεις. Επομένως, η πιο σωστή κίνηση είναι να κάνεις ένα τεστ πριν την αναχώρηση προς τον προορισμό σου, για τη σιγουριά. Άλλωστε, ποιος θέλει να δώσει χιλιάδες ευρώ για να βρεθεί κλεισμένος για βδομάδες ολόκληρες σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου καραντίνας; Επιστρέφοντας στην έδρα σου, αν έχεις το περιθώριο, κάνε μια καραντίνα δύο εβδομάδων για να βεβαιωθείς ότι δεν θα δημιουργήσεις τις ολοδικές σου συρροές κρουσμάτων.

Άσε τα τουριστικά για του χρόνου

Μπορεί να ονειρεύεσαι από παιδί μια επίσκεψη στο Λούβρο ή το Βατικανό, όμως η αναμονή σε μεγάλες ουρές αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες να γυρίσεις στην Ελλάδα με Covid-19. Για αυτό, ακόμη κι αν προτιμήσεις έναν τουριστικό προορισμό σχεδίασε διαδρομές που θα σε κρατούν μακριά από την πολυκοσμία – και ιδανικά, διάλεξε μέρη που δεν συγκεντρώνουν τόσο πολλούς τουρίστες. Άλλωστε, η εμπειρία του ταξιδιού είναι πάντα καλύτερη χωρίς τον υπερβολικό τουρισμό.

Λάβε τα μέτρα σου

Μη σκέφτεσαι τι κάνεις εσύ για το ξενοδοχείο σου, σκέψου τι κάνει το ξενοδοχείο σου για τον κοροναϊό. Δώσε σημασία στις ενδείξεις ότι το προσωπικό και η διοίκηση παίρνουν την πανδημία στα σοβαρά. Φοράνε όλοι μάσκες; Φροντίζουν για την τήρηση αποστάσεων την ώρα του πρωινού ή των γευμάτων; Έχουν διαθέσιμο αντισηπτικό σε πολλαπλά σημεία για να μπορείς να απολυμαίνεις τα χέρια σου; Αν όχι, καλύτερα να μετακομίσεις κάπου αλλού.

Με πληροφορίες από Lonely Planet

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024