Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Halloween - Σχολεία στη Νέα Υόρκη απαγορεύουν τις στολές με θέμα από το Squid Game

Halloween – Σχολεία στη Νέα Υόρκη απαγορεύουν τις στολές με θέμα από το Squid Game

Τρία δημοτικά σχολεία στην πολιτεία της Νέας Υόρκης απαγόρευσαν τις αποκριάτικες στολές για το Halloween με θέμα από την επιτυχημένη σειρά του Netflix, Squid Game.

Ο φόβος και ο τρόμος έχει γίνει για γονείς και εκπαιδευτικούς η σειρά Squid Game του Netflix.

Τρία δημοτικά σχολεία στην πολιτεία της Νέας Υόρκης απαγόρευσαν τις αποκριάτικες στολές για το Halloween με θέμα από την επιτυχημένη σειρά.

Αιτία ο φόβος ότι θα μπορούσαν να εξυμνήσουν τη βία.

Η νοτιοκορεάτικη σειρά, που αφηγείται την ιστορία ανθρώπων με χρέη, που ανταγωνίζονται για ένα τεράστιο χρηματικό έπαθλο, σε μια θανατηφόρα σειρά παιδικών παιχνιδιών, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από γονείς και συλλόγους σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Το περιεχόμενό της σειράς ώθησε τα σχολεία να στείλουν email στους γονείς για τα «βίαια μηνύματα» που έχει ενώ ανέφεραν ακόμα ότι οι αποκριάτικες αμφιέσεις με θέμα το Squid Game σε σχολικές εκδηλώσεις είναι «ακατάλληλες».

Τα σχολεία στη σχολική περιφέρεια Fayetteville-Manlius της Νέας Υόρκης έχουν αποστείλει οδηγίες που απαγορεύουν τις αποκριάτικες στολές με αντικείμενα «που μπορούν να ερμηνευθούν ως όπλα» και αυτά που είναι «πολύ φρικιαστικά ή τρομακτικά», ανέφερε ο αρμόδιος επίτροπος, Δρ Κρεγκ Τάις στο CBS News.

Πρόσθεσε ότι οι μαθητές αναπαράγουν σκηνές από τη σειρά στα διαλείμματα και οι διευθυντές είχαν προειδοποιήσει τους γονείς ότι «τα παιχνίδια που σχετίζονται με τη βίαιη συμπεριφορά δεν είναι κατάλληλα».

Στις ΗΠΑ, η σειρά κρίνεται ως ακατάλληλη για ηλικίες 17 ετών και κάτω. Ωστόσο, ορισμένοι γονείς φέρεται να είναι δυσαρεστημένοι με την απαγόρευση των στολών στα σχολεία.

«Είναι ένα αποκριάτικο κοστούμι. Απλά μην αφήνετε τα παιδιά σας να δουν τη σειρά», είπε μια γυναίκα στο CBS ενώ ένας άλλος γονιός χαρακτήρισε την απαγόρευση «υπερβολική».

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024