Γιατροί Χωρίς Σύνορα – Αποβίβασαν 367 μετανάστες στη Σικελία – Παρέμεναν μέρες στη θάλασσα
Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ανησυχούσαν καθώς μετεωρολόγοι προέβλεπαν καταιγίδες στην περιοχή νοτιοανατολικά της Σικελίας και νότια της Καλαβρίας.
Επειτα από ημέρες αναμονής, 367 μετανάστες μεταφέρθηκαν στην ακτή της Σικελίας από την οργάνωση αρωγής Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF).
Και 172 παιδιά
Το πλοίο Geo Barents, το οποίο εκτελεί επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στη Μεσόγειο, έδεσε στο λιμάνι του Παλέρμο αργά το βράδυ χθες Τετάρτη.
Οι μετανάστες πάνω στο πλοίο – σύμφωνα με τους διασώστες της ΜΚΟ, ανάμεσά τους ήταν 172 παιδιά – υποβλήθηκαν σε τεστ για τον νέο κοροναϊό προτού μεταφερθούν σε κέντρα υποδοχής, ταυτοποίησης και καραντίνας.
Ο δήμαρχος του Παλέρμο, ο Λεολούκα Ορλάντα, πήγε στο λιμάνι για να υποδεχθεί τους μετανάστες, μετέδωσε το ιταλικό δημόσιο πρακτορείο ειδήσεων ANSA.
Κατά τη διάρκεια αποστολής με διάρκεια αρκετών εβδομάδων, το Geo Barents διέσωσε τους μετανάστες αυτούς από φουσκωτά και ξύλινα πλεούμενα που διέτρεχαν κίνδυνο.
Το πλήρωμα ανέμενε από το περασμένο Σαββατοκύριακο την έγκριση για να τους μεταφέρει σε ασφαλές λιμάνι.
Ανησυχούσαν
Η οργάνωση αρωγής ανησυχούσε καθώς μετεωρολόγοι προέβλεπαν καταιγίδες στην περιοχή νοτιοανατολικά της Σικελίας και νότια της Καλαβρίας.
Χθες Τετάρτη το πλοίο έλαβε πράσινο φως από τις ιταλικές αρχές.
«Δεν υπάρχουν λόγια για να εκφραστεί η χαρά και η ανακούφιση στο σκάφος», ανέφερε η MSF μέσω Twitter.
#GeoBarents has a port for disembarkation. There are no words to express the joy and relief on board. We’re heading to Palermo (Italy) now to bring the 367 survivors to safety ashore. pic.twitter.com/58GF80Y85o
— MSF Sea (@MSF_Sea) October 27, 2021
Χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες προσπαθούν να φθάσουν στις ακτές κάποιας χώρας της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αναχωρώντας με συχνά επικίνδυνα πλεούμενα από τις ακτές της βόρειας Αφρικής, ειδικά από τη Λιβύη.
Αρκετοί καταφέρνουν να φθάσουν στην Ιταλία. Αλλοι διασώζονται από πλοία μη κυβερνητικών οργανώσεων. Αν αναχαιτιστούν από τη λιβυκή ακτοφυλακή, οδηγούνται πίσω.
Πηγή: ΑΠΕ
- «O Τετε προτάθηκε στην Μπενφίκα»
- Ο Σκοτ Φίσερ ήταν ένας βετεράνος ορειβάτης, γνωστός ως «Μίστερ Διάσωση», μέχρι που βρήκε τραγικό θάνατο στο Έβερεστ
- Αγρότες: Αλλάζουν χρόνο στα μπλόκα με ανοιχτούς δρόμους – «Δεν κάνουμε πίσω» λένε στην κυβέρνηση
- Ταμείο Ανάκαμψης: Κινδυνεύουν να χαθούν κονδύλια 800 εκατ. ευρώ για προγράμματα κατοικίας
- Καταστροφές σε δέντρα και κολώνες ρεύματος στο Δήμο Θέρμης από τους θυελλώδεις ανέμους
- Μάκης Χριστοδουλόπουλος: Στο σφυρί ξανά η ακίνητη περιουσία του – Πόσα σπίτια του κινδυνεύουν
- «Η καρδιά μου ανήκει στον Ολυμπιακό» – O Σπανούλης αποκάλυψε γιατί δεν πήγε στην Μπαρτσελόνα το 2015
- Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Παπάγου-Χολαργού για το έτος 2026
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 31.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/simon-y7ggpeuM1Qw-unsplash-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442