Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βλέπουν την πλάτη του Τσιτσιπά – Ο κορυφαίος στον κόσμο με αποδείξεις

Βλέπουν την πλάτη του Τσιτσιπά – Ο κορυφαίος στον κόσμο με αποδείξεις

Με τη νίκη απέναντι στον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ στη Βιέννη, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έφτασε τις 55 μέσα στο 2021 και έκανε ρεκόρ νικών σε μια σεζόν – Είναι ο τενίστας που έχει τις περισσότερες νίκες φέτος, με τους Μεντβέντεφ και Ρουντ να ακολουθούν με 50.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπορεί να δυσκολεύτηκε απέναντι στον φορμαρισμένο και πολύ έμπειρο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ, αλλά στο τέλος κατάφερε να πάρει τη νίκη με 2-0 σετ (7-6, 6-4) και μαζί την πρόκριση για τον δεύτερο γύρο του indoor τουρνουά που γίνεται στη Βιέννη.

Ο Ελληνας τενίστας ξεπέρασε το εμπόδιο του επικίνδυνου Βούλγαρου και προκρίθηκε στην επόμενη φάση της αυστριακής διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει τον Φράνσις Τιαφό, Νο. 49 στην παγκόσμια κατάταξη. Η νίκη απέναντι στον Ντιμιτρόφ ήταν πολύ σημαντική για τον συμπατριώτη μας, αφενός γιατί συνεχίζει την προσπάθειά του για την κατάκτηση του τίτλου στο τουρνουά της Βιέννης, αφετέρου γιατί έκανε ρεκόρ νικών σε μια χρονιά!

Η νίκη επί του Βούλγαρου ήταν η 55η που πέτυχε μέσα στο 2021 ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος συνολικά φέτος παίξει 71 παιχνίδια. Οι 55 νίκες αποτελούν το νέο προσωπικό ρεκόρ του 22χρονου τενίστα, ο οποίος μάλιστα είναι πολύ πιθανό φέτος να ξεπεράσει τις 60.

Ο συμπατριώτης μας έχει τις περισσότερες νίκες από κάθε άλλον τενίστα στη φετινή σεζόν, καθώς στη σχετική λίστα ακολουθούν οι Ντανίλ Μεντβέντεφ (50-11) και Κάσπερ Ρουντ (50-13).

Η προηγούμενη καλύτερη επίδοση του Ελληνα τενίστα ήταν οι 54 που είχε πετύχει το 2019 (54-25), με τον Στέφανο να έχει μπροστά του σίγουρα άλλα δύο τουρνουά. Μετά τη Βιέννη θα ταξιδέψει στο Παρίσι για το Masters, ενώ έχει μπροστά του και στα ATP Finals.

Από τις 55 νίκες, οι 23 είναι σε χωμάτινη επιφάνεια, οι 26 σε σκληρή επιφάνεια και οι 89 σε indoors διοργανώσεις. Οσον αφορά στις ήττες, οι 5 έγιναν σε clay courts, οι 8 σε hard courts, οι 2 σε κλειστά γήπεδα και η 1 στο Γουίμπλεντον.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Στέφανος φέτος έχει κατακτήσει μέχρι στιγμής δύο τουρνουά. Το Masters του Μόντε Κάρλο και το τουρνουά που είχε πραγματοποιηθεί στη Λιόν. Επίσης, είχε αγωνιστεί στους τελικούς που έγιναν σε Ακαπούλκο, Βαρκελώνη και Ρολάν Γκαρός, ενώ έπαιξε στα ημιτελικά σε Αυστραλιανό Οπεν, Ρότερνταμ, Τορόντο και Σινσινάτι.

Μια εξαιρετική σεζόν για τον Τσιτσιπά, που θέλει να κλείσει ιδανικά το 2021 κερδίζοντας τουλάχιστον έναν ακόμα τίτλο, προκειμένου να ισοφαρίσει το προσωπικό του ρεκόρ, που ήταν οι 3 τίτλοι που κατέκτησε το 2019 (Μαρσέιγ, Εστορίλ, ATP Finals).

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024