Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σπουδαία νίκη του Ολυμπιακού επί της Φενέρ με ηγέτη τον Σλούκα

Σπουδαία νίκη του Ολυμπιακού επί της Φενέρ με ηγέτη τον Σλούκα

Ο Κώστας Σλούκας με καλάθι στα 2" για το τέλος χάρισε τη μεγάλη νίκη στον Ολυμπιακό επί της Φενέρ με 67-65. Με το αποτέλεσμα αυτό, οι «ερυθρόλευκοι» διατήρησαν το αήττητο στο ΣΕΦ, έχοντας το απόλυτο με 5Χ5 και εξακολουθούν να βρίσκονται στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας της Euroleague.

Ο Ολυμπιακός τα βρήκε σκούρα απέναντι στη Φενέρμπαχτσε, αλλά είχε τον Έλληνα γκαρντ παρών στα κρίσιμα και πήρε τη νίκη με 67-65 χάρη σε καλάθι του 31χρονου 2″ πριν το τέλος της αναμέτρησης.

Με αυτή την επικράτηση, οι ερυθρόλευκοι ανέβηκαν στο 5-2 μετά από εφτά αγωνιστικές στην EuroLeague και διατήρησε παράλληλα το αήττητο στην έδρα του, που έχει μετατραπεί σε «κάστρο» μην επιτρέποντας σε κανέναν να φύγει από εκεί με το χαμόγελο. Από την άλλη, η Φενέρ γνώρισε την τρίτη της σερί ήττα και έπεσε στο 2-5.

Ο Σλούκας τελείωσε τον αγώνα με 14 πόντους (2/8 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 1/1 βολές), 4 ριμπάουντ και 5 ασίστ σε 23΄, όντας ο πρώτος σκόρερ για τον Ολυμπιακό, με τους Ντόρσεϊ και Φαλ να τον ακολουθούν στο σκοράρισμα με 10 πόντους.

Για τη Φενέρ ξεχώρισε ο Βέσελι με 14 πόντους (5/12 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 4/4 βολές) και 9 ριμπάουντ, με τους Γκούντουριτς και Ντε Κολό να τελειώνουν με 10.

Ο αγώνας

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με την γνωστή του πεντάδα (Γουόκαπ, Ντόρσεϊ, Παπανικολάου, Βεζένκοφ, Φαλ) και κατάφερε με «όπλο» για μια ακόμα φορά την άμυνά του να περιορίσει τη Φενέρ στους πέντε πόντους μετά το πέρας του πρώτου μισού της εναρκτήριας περιόδου, με τους Τούρκους να σουτάρουν με 2/8 εντός παιδιάς.

Οι ερυθρόλευκοι δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευθούν την καλή τους άμυνα, με την αστοχία τους έξω από τα 6,75 (1/5) στο ξεκίνημα, να μην τους επιτρέπει να πάρουν ένα καλό προβάδισμα. Ωστόσο, ο Ντόρσεϊ και ο Παπανικολάου βρήκαν τον στόχο σε διαδοχικές επιθέσεις και έδωσαν «αέρα» πέντε πόντων στους γηπεδούχους (17-12), όσοι ήταν και οι πόντοι που χώριζαν τις δύο ομάδες μετά από δέκα λεπτά αγώνα (19-14).

Είναι χαρακτηριστικό πως ο Ολυμπιακός σούταρε πέντε παραπάνω τρίποντα από ό,τι δίποντα (11 έναντι 6), με τον Φαλ πάντως να κάνει εξαιρετική δουλειά και να κάθεται για πρώτη φορά στον πάγκο μετά από 12΄ παιχνιδιού (6π., 6ασίστ).

Η Φενέρ δεν μπορούσε να βρει ρυθμό στην επίθεση, με τον Ντε Κολό να προσπαθεί κυρίως με προσωπικές ενέργειες να βρει σκορ για την ομάδα του Τζόρτζεβιτς. Ο Ολυμπιακός ανέβασε τη διαφορά στους εννιά στο 12΄ (23-14), αλλά οι Τούρκοι έκαναν το comeback και με δύο σερί τρίποντα του Μαχμούτογλου έφεραν το ματς στα ίσια (27-27), στα μέσα της περιόδου.

Ωστόσο, αυτό που ακολούθησε ήταν μια ερυθρόλευκη «καταιγίδα», που σταμάτησε στο 13-0, μετατρέποντας την ισοπαλία στο 40-27. Βρίσκοντας σκορ πίσω από τα 6,75 και στήνοντας ένα αμυντικό «τείχος» μπόρεσε να ελέγξει τον ρυθμό και να πάει στα αποδυτήρια, προηγούμενος με 45-34.

Το πιο σημαντικό για τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν πως στα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου δεν επέτρεψαν στη Φενέρ να γίνει απειλητική και παίζοντας πολύ καλή άμυνα, διατήρησε το προβάδισμα των έντεκα πόντων στο 25΄ (53-42).

Παράλληλα όμως οι ερυθρόλευκοι είχαν χάσει τον επιθετικό τους προσανατολισμό, καταλήγοντας συνήθως σε βιαστικές και κακές επιλογές.

Η Φενέρ δεν άφησε ανεκμετάλλευτο αυτό το «νεκρό» τετράλεπτο των γηπεδούχων και μπόρεσε να κλείσει τη διαφορά και να μειώσει στο καλάθι στο τέλος της τρίτης περιόδου (55-53).

Με την έναρξη του τελευταίου δεκαλέπτου κατάφερε με τρίποντο του Γκούντουριτς να πάρει το προβάδισμα (55-56) και με καλάθι του Βέσελι να διευρύνει το σερί της στο 14-0. Ο Ολυμπιακός είχε «βραχυκυκλώσει» στην επίθεση, μένοντας χωρίς σκορ για εφτά λεπτά, αλλά βρήκαν τον δρόμο προς το αντίπαλο διχτάκι μέσα από την γραμμή των βολών, με το σκορ να είναι 50-62, πέντε λεπτά πριν το τέλος.

Πλέον, το παιχνίδι είχε γίνει ντέρμπι και με το σκορ ισόπαλο στους 62 πόντους καμία ομάδα δεν μπορούσε να βρει το μεγάλο σουτ, με τον απολογισμό να λέει οχτώ σερί άστοχες επιθέσεις συνολικά στον αγώνα.

Ο Σλούκας «έσπασε» την ισορροπία με τρίποντο 1:40΄ πριν το τέλος (65-62), αλλά ο Πολονάρα απάντησε με καλάθι και φάουλ, με το ρολόι να δείχνει 49¨ για το φινάλε. Ακολούθησαν δύο άστοχες επιθέσεις, για να έρθει και πάλι ο Σλούκας να δώσει τη νίκη στον Ολυμπιακό, καθώς το μακρινό τρίποντο του Γκούντουριτς δεν βρήκε στόχο.

Τα δεκάλεπτα: 19-14, 45-34, 55-53, 67-65

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024