Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καταδίωξη στο Πέραμα – Το θέμα έχει και πολιτικές προεκτάσεις, λέει ο Κούγιας

Καταδίωξη στο Πέραμα – Το θέμα έχει και πολιτικές προεκτάσεις, λέει ο Κούγιας

Τι λέει για την απόπειρα δολοφονίας των ένστολων, τον νεαρό που διαφεύγει την σύλληψη και το προφίλ των κατηγορούμενων αστυνομικών, τους οποίους υπερασπίζεται.

«Οι εντολείς μου με εξουσιοδότησαν να εκφράσω την λύπη τους για την απώλεια ενός ανθρώπου», δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας, λίγη ώρα μετά από την μεταφορά των 7 αστυνομικών  στο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά,  οι οποίοι κατηγορούνται για τον θάνατο του νεαρού Ρομά, στην καταδίωξη στο Πέραμα.

Όπως είπε, «προηγήθηκε μια απόπειρα δολοφονίας εναντίον τους και αυτό είναι κάτι για το οποίο κατηγορείται και ο συλληφθείς και ο νεαρός που διαφεύγει την σύλληψη», και παρά τις διαβεβαιώσεις των δικών του ακόμη δεν έχει παραδοθεί.

Ο κ. Κούγιας προσέθεσε ότι «έχει και πολιτικές προεκτάσεις το θέμα, κάτι που γίνεται σε υποανάπτυκτες χώρες», συμπληρώνοντας πως άκουσε πρώην Πρόεδρο κόμματος να λέει ότι οι αστυνομικοί που ενεπλάκησαν στην καταδίωξη είχαν μικρή πείρα.

Σύμφωνα με τον συνήγορο τους, «αυτός που έχει την λιγότερη πείρα έχει υπηρεσία 5 ετών και αυτός με την μεγαλύτερη πείρα έχει υπηρεσία 15 ετών. Ο υπαστυνόμος είναι αριστούχος και είναι όλοι παιδιά φτωχών οικογενειών από την βόρεια Ελλάδα».

Κούγιας: Λανθασμένη η πειθαρχική διαδικασία

«Οι αστυνομικοί αντιμετωπίστηκαν με ιδιαίτερη αυστηρότητα από τους συναδέλφους τους και μάλιστα κινήθηκε, λανθασμένα κατά την γνώμη μου, πειθαρχική διαδικασία σε βάρος τους, με το ερώτημα της απόταξης», είπε ακόμη ο συνήγορος των 7 αστυνομικών.

Μάλιστα, διένειμε ο ίδιος το απολογητικό υπόμνημα του βαθμοφόρου αστυνομικού, λέγοντας στους δημοσιογράφους «αν μια λέξη από όσα γράφω δεν είναι αλήθεια, σας προκαλώ να εκθέσετε και εμένα και τους αστυνομικούς».

Εν τω μεταξύ, αίσθηση προκαλούν τα ηχητικά ντοκουμέντα από τις διαβιβάσεις στον ασύρματο, μεταξύ του Κέντρου Επιχειρήσεων της Αστυνομίας και των αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ από την διάρκεια της καταδίωξης.

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024