Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κίνα - Lockdown στην επαρχία λόγω αύξησης κρουσμάτων του κοροναϊού

Κίνα – Lockdown στην επαρχία λόγω αύξησης κρουσμάτων του κοροναϊού

Οι αρχές της Κίνας επέβαλαν σήμερα lockdown στην πόλη Λανζόου.

Lockdown επιβλήθηκε σήμερα από τις αρχές της Κίνας στην πόλη Λανζόου που βρίσκεται στα βορειοδυτικά της Κίνας και αποτελείται 4 εκατομμύρια κατοίκους.

Εξ’ αιτίας της έξαρσης των κρουσμάτων του κοροναϊού, περίπου 100 ημέρες πριν από την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο οι  τοπικές αρχές επέβαλαν «κλειστή διαχείριση», με αυστηρούς ελέγχους στις μετακινήσεις  σε όλες τις συνοικίες της πόλης η οποία αποτελεί της πρωτεύουσα της επαρχίας Γκανσού.

Πλέον οι κάτοικοι της πόλης δεν θα επιτρέπεται να βγαίνουν από τα σπίτια τους παρά μόνο για να κάνουν «αγορές προϊόντων πρώτης ανάγκης» ή «για έκτακτους λόγους υγείας », διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέγραψε 29 νέα, εγχώρια κρούσματα κοροναϊού σε όλη τη χώρα με την πλειονότητα αυτών να συνδέονται με τις μετακινήσεις μιας ομάδας τουριστών που είχαν προσβληθεί από κοροναϊό.

Διαβάστε επίσης: Κίνα – Έξαρση της πανδημίας – Επιβολή αυστηρότερων περιορισμών σε επαρχίες

Αν και οι αριθμοί αυτοί είναι πολύ μικροί σε σχέση με τα κρούσματα που καταγράφονται καθημερινά σε άλλες χώρες του κόσμου, οι κινεζικές αρχές είναι ιδιαίτερα προσεκτικές καθώς η χώρα πρόκειται να φιλοξενήσει από τις 4 Φεβρουαρίου 2022 τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Σε μια άλλη επιδημιολογική εστία στην Εσωτερική Μογγολία, στη βόρεια Κίνα, έχουν καταγραφεί περισσότερα από 100 κρούσματα από την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι κινεζικές αρχές, που εφαρμόζουν μια πολιτική «μηδενικής ανοχής» σε ότι αφορά την πανδημία του κοροναϊού, αντέδρασαν αμέσως επιβάλλοντας περιορισμούς και οργανώνοντας εκστρατείες μαζικών τεστ.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024