Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πόλο - Η αυτοκρατορία αντεπιτίθεται

Πόλο – Η αυτοκρατορία αντεπιτίθεται

Το ευρωπαϊκό ταξίδι της Dream Team του Θοδωρή Βλάχου ξεκινά απόψε (19:15) κόντρα στην Ντιναμό Τιφλίδας με έναν και μόνο στόχο: να φθάσει μέχρι το τέλος του δρόμου

Ο Ολυμπιακός το περασμένο καλοκαίρι «τρέλανε» όλη την Ευρώπη με τις μεταγραφικές βόμβες που πυροδότησε, δημιουργώντας μια από τις πιο δυνατές ομάδες στην Ευρώπη τον 21ο αιώνα.

Οι Ερυθρόλευκοι προχώρησαν σε σπουδαίες κινήσεις, με τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη, Μιχάλη Κουντούρη, να φτιάχνει μια Dream Team, με την αμέριστη στήριξη του Βαγγέλη Μαρινάκη, που έχει ως στόχο την κορυφή της Ευρώπης.

Το ευρωπαϊκό ταξίδι της σούπερ ομάδας του Θοδωρή Βλάχου λοιπόν ξεκινά απόψε (19:15, ΕΡΤ 3) από το Παπαστράτειο στον Πειραιά, με τους Πειραιώτες να υποδέχονται την Ντιναμό Τιφλίδας για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

Σε έναν ιδιαίτερα δύσκολο όμιλο, σε ένα μαραθώνιο 14 αγωνιστικών που θα ολοκληρωθούν στις 15 Ιουνίου, με τον Ολυμπιακό να αντιμετωπίζει τότε τη σημερινή του αντίπαλο στη Γεωργία για τη 14η και τελευταία αγωνιστική.

Ο Ολυμπιακός θέλει να ξεκινήσει με το δεξί τις υποχρεώσεις του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, ενώ έχει ως στόχο τη φετινή σεζόν να φθάσει μέχρι το τέλος του δρόμου και την κορυφή της Ευρώπης.

Από τον σούπερ σταρ Φιλίποβιτς στους κορυφαίους Μπίγιατς και Ράντοβιτς

Ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός το καλοκαίρι έκανε το ένα «μπαμ» μετά το άλλο. Η σπουδαιότερη κίνησή του είναι αναμφίβολα ο θρύλος του ευρωπαϊκού πόλο, Φίλιπ Φιλίποβιτς, ο κορυφαίος αριστερόχειρας στον κόσμο και ένας από τους καλύτερους πολίστες στον πλανήτη, ο οποίος μάλιστα κατέκτησε και το χρυσό μετάλλιο με τη Σερβία στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Όμως, αυτός ήταν μόνο η αρχή για τους Πειραιώτες, που έφεραν στον Πειραιά και τον κορυφαίο τερματοφύλακα του κόσμου, Μάρκο Μπίγιατς, που στα 30 του χρόνια έχει κατακτήσει τα πάντα τόσο σε συλλογικό επίπεδο όσο και με την εθνική ομάδα της Κροατίας.

Οι Φιλίποβιτς και Μπίγιατς από μόνοι τους αποτελούν δύο από τις κορυφαίες μεταγραφές στην Ευρώπη εδώ και δεκαετίες, αλλά ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός δε σταμάτησε εκεί, αφού πήρε και τον Τζούρο Ράντοβιτς. Ο διεθνής μαυροβούνιος αθλητής είναι καλύτερος νέος αριστερόχειρας παίκτης στον κόσμο και τον ήθελε η μισή Ευρώπη, με τον ίδιον όμως να επιλέγει το απίθανο πρότζεκτ των Ερυθρόλευκων.

Η επιστροφή των Μπούσλιε, Φουντούλη και το τρομακτικό δίδυμο φουνταριστών

Ο Ολυμπιακός έφερε πίσω και τον Άντρο Μπούσλιε, που έχει κατακτήσει το Champions League στο λιμάνι το 2018 και θεωρείται ένας από τους καλύτερους αμυντικούς στον πλανήτη. Η μεγάλη επιστροφή έγινε όμως και από τον Γιάννη Φουντούλη για τα επόμενα τρία χρόνια, με τον έλληνα παιχταρά να γυρίζει στην ομάδα της καρδιάς του.

Παρότι είχε καλύτερη οικονομικά πρόταση για να ανανεώσει με τη Φερεντσβάρος, προτίμησε να επιστρέψει στο λιμάνι, αφού πείστηκε από το πρότζεκτ των Πειραιωτών και από το τρομακτικό ρόστερ που έχουν φτιάξει.

Στο «οπλοστάσιο» του Θοδωρή Βλάχου όμως θα είναι ακόμη ένας σπουδαίος παίκτης, αφού και ο Χριστόδουλος Κολόμβος αποκτήθηκε για να δημιουργήσει μαζί με τον Κωνσταντίνο Μουρίκη ένα απίθανο δίδυμο φουνταριστών. Οι δυο έλληνες πολίστες είναι ανάμεσα στους 5-6 καλύτερους παγκοσμίως στη θέση τους.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν, πέρα από τους έξι παιχταράδες που απέκτησε, κράτησε στο ρόστερ του και τους Μουρίκη, Γενηδουνιά, Δερβίση και Ζερβεδά, που αποτελούν ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει το ελληνικό πόλο, ενώ έχουν και τους Χρυσοσπάθη, Γραμματικό, Σύρμα, Γουβή και Γκίλλα, στο πιο πλήρες ρόστερ όλων των εποχών στο ελληνικό πόλο.

Το ευρωπαϊκό ταξίδι της Dream Team του Θρύλου ξεκινά απόψε και έχει ως στόχο το νταμπλ στην Ελλάδα και να φθάσει μέχρι το τέλος του δρόμου στο Champions League το επόμενο καλοκαίρι.

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής του Α’ Ομίλου

Ολυμπιακός-Ντιναμό Τιφλίδας (19:15)
Μπαρτσελονέτα-Γιαντράν Σπλιτ (19:15)
Νόβι Μπέογκραντ-Ραντνίσκι (19:45)
Μπρέσια-Φερεντσβάρος (20:30)

Η επόμενη (2η) αγωνιστική (9/11)

Γιαντράν-Ντιναμό Τιφλίδας (19:00)
Νόβι Μπέογκραντ-Ολυμπιακός (19:45)
Μπρέσια-Μπαρτσελονέτα (20:30)
Ραντνίσκι-Φερεντσβάρος (20:30)

Sports in

Σόου Ντόντσιτς και Γουεμπανιαμά, «buzzer» Ίρβινγκ και Αντεμπάγιο, ρεκόρ Χάρντεν και Χάουζερ

Χωρίς τον δύο φορές MVP Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος ένιωσε ενοχλήσεις στο μηριαίο, το Μιλγουόκι νίκησε με 140-129 τους Σανς

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024