Ενοχλημένος παρουσιάστηκε ο συνδικαλιστής αστυνομικός για την κράτηση των αστυνομικών μετά τη φονική καταδίωξη στο Πέραμα.

Για τη φονική καταδίωξη στο Πέραμα μίλησε ο συνδικαλιστής αστυνομικός Σταύρος Μπαλάσκας που παρουσιάστηκε ενοχλημένος για την κράτηση των αστυνομικών που εμπλέκονται στο τραγικό περιστατικό.

Μάλιστα, ο ίδιος χαρακτήρισε ως μη δικαιολογημένες χαρακτήρισε τις αντιδράσεις των Ρομά για τον θάνατο του νεαρού στο Πέραμα. Όπως είπε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα», οι συνάδελφοί του δεν μπορούσαν να γνωρίζουν ποιος βρίσκεται μέσα στο αυτοκίνητο.

«Πυροβόλησαν για να γλιτώσουν»

«Οι συνάδελφοί μου όταν πυροβόλησαν για να γλιτώσουν -επαναλαμβάνω τον όγκο του αυτοκινήτου, δεν ήξεραν ποιοι επέβαιναν μέσα. Οι Ρομά τώρα εξεγείρονται διότι ένα 20χρονο παιδί, ένας από τη φυλή τους θανατώθηκε. Είναι πολύ οδυνηρό, αλλά θα υπήρχε θέμα αν ήξεραν οι αστυνομικοί ότι εκεί που πυροβολούνε ενδεχομένως να υπάρχει Ρομά. Δεν το ήξεραν», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μπαλάσκας εξέφρασε την ενόχλησή του για την κράτηση των αστυνομικών και πρόσθεσε πως δεν είναι ύποπτοι φυγής. Στο ερώτημα εάν χειρίστηκαν σωστά ή όχι το περιστατικό, απάντησε πως όταν ταυτόχρονα επτά αστυνομικοί ξεκινούν να πυροβολούν όλοι μαζί, σημαίνει ότι «εκείνη τη στιγμή έχουν όλοι διαπιστώσει βάσει της εκπαίδευσής τους, ότι υπάρχει άμεσος κίνδυνος και ανταποκρίνονται στον κίνδυνο».

Για την εντολή να σταματήσει η καταδίωξη

Σχετικά με την εντολή να σταματήσει η καταδίωξη, ο συνδικαλιστής αστυνομικός είπε ότι εάν όντως δόθηκε, ήταν 101% λάθος κατά την άποψη των μάχιμων αστυνομικών και πως αναμένει τα πορίσματα της πενθήμερης έρευνας που έχει διαταχθεί. Σε κάθε περίπτωση τόνισε ότι εάν πούμε ότι πρέπει να σταματήσουν οι καταδιώξεις, είναι σαν να λέμε στους αστυνομικούς «αφήστε τους να φύγουν».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr