Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πειραιάς - Έρευνα για το εργατικό δυστύχημα στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων - Νέα συγκέντρωση από τους εργαζόμενους

Πειραιάς – Έρευνα για το εργατικό δυστύχημα στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων – Νέα συγκέντρωση από τους εργαζόμενους

Ο θάνατος του 45χρονου εργάτη έχει γεμίσει με οργή τους συναδέλφους του που ζητούν μέτρα ασφάλειας.

Ακόμα ένας εργαζόμενος έχασε τη ζωή του για το μεροκάματο, αυτή τη φορά το απόγευμα της Δευτέρας στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων του Πειραιά (ΣΕΠ) , με τους συναδέλφους του να ξεσηκώνονται για τις συνθήκες εργασίας και ασφάλειας.

Βίντεο από τη συγκέντρωση των εργαζόμενων

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, έρευνα για τα αίτια και τις συνθήκες, υπό τις οποίες συνέβη το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στον ΣΕΠ το απόγευμα της Δευτέρας, ξεκίνησαν άμεσα οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, μόλις έλαβαν γνώση του συμβάντος.

Αναλυτικά, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, η Περιφερειακή Διεύθυνση Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Πειραιά-Δυτικής Αττικής-Αιγαίου ενημερώθηκε το βράδυ της Δευτέρας ότι στην προβλήτα 2 του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι του Πειραιά, το απόγευμα, εργαζόμενος χτυπήθηκε από γερανογέφυρα, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Στον χώρο του δυστυχήματος μετέβη αμέσως ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης μαζί με επιθεωρητή Εργασίας και πραγματοποίησαν την πρώτη αυτοψία. Ο χώρος αποκλείστηκε, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, και η αυτοψία συνεχίζεται σήμερα από κλιμάκιο επιθεωρητών Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία του ΣΕΠΕ, προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια και οι συνθήκες του ατυχήματος.

Νέα συγκέντρωση από τους εργαζόμενους

Στις 11 π.μ. σήμερα στην πύλη του ΣΕΠ θα γίνει η νέα απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων στην COSCO, όπως αποφάσισε το Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ στο πλαίσιο Γενικής Συνέλευσης.

«Ο συνάδελφος μας δούλευε στη βάρδια 3-11, δούλευε στη γερανογέφυρα 10», τόνισε ο Μάρκος Μπεκρής, πρόεδρος του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ. Η «είδηση» που κυκλοφορεί, προφανώς κατ’ εντολή της εργοδοσίας, έχει στόχο να κρύψει τις ευθύνες για αυτό το νέο έγκλημα καθώς το δυστύχημα έγινε εν ώρα εργασίας, όπως αναφέρθηκε στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε μπροστά στην πύλη του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων.

Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά σε δική του ανακοίνωση σημειώνει μεταξύ άλλων: «Τα εργατικά ατυχήματα και δυστυχήματα έχουν αιτία δεν είναι τυχαία γεγονότα. Οφείλονται στην δίψα των μεγαλοεργοδοτών για κέρδη, που απαιτεί ένταση της δουλειάς και αύξηση του βαθμού εκμετάλλευσης. Αυτή η εργασιακή κόλαση, ο σύγχρονος μεσαίωνας στο γκέτο της εταιρίας που οι κυβερνήσεις της παρέδωσαν ολόκληρο το λιμάνι τον Πειραιά, αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι τα κέρδη, οι επενδύσεις και η ανάπτυξη των επιχειρηματικών ομίλων ποτίζονται με το αίμα των εργατών».

Στην απεργιακή συγκέντρωση καλούν μεταξύ άλλων τα ναυτεργατικά Σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, το Σωματείο Κατεργασίας Ξύλου και Ναυπηγοξυλουργών Νομού Αττικής Πειραιώς και νήσων, το Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Αττικής – Βοιωτίας και νήσων Αργοσαρωνικού, η Ένωση Γονέων Περάματος, οι Σύλλογοι Γυναικών Πειραιά, Νίκαιας, Περάματος, Κορυδαλλού, Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Σαλαμίνας, ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, ο Σύνδεσμος Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά.

Ανακοίνωση καταδίκης εξέδωσε επίσης το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου – Αν. Αττικής.

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024