SOS από Aramco – «Στερεύουν» οι αποθήκες πετρελαίου
Προειδοποίησε ότι η κατάσταση μπορεί να επιδεινωθεί το επόμενο έτος
Έκκληση προς τις πετρελαϊκές εταιρείες να επενδύσουν περισσότερα στην παραγωγή του μαύρου χρυσού απευθύνει ο ενεργειακός κολοσσός Saudi Aramco, προειδοποιώντας ότι η ικανότητα παραγωγής πετρελαίου σε όλο τον κόσμο μειώνεται με ταχείς ρυθμούς.
Υπάρχει «τεράστια ανησυχία», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Aramco Αμίν Νάσερ σε συνέντευξή του στο Ριάντ, και πρόσθεσε «η πλεονάζουσα χωρητικότητα συρρικνώνεται».
Οι προειδοποιήσεις του Νάσερ έρχονται την ώρα που οι τιμές του αργού έχουν εκτοξευθεί κατά 70%, πάνω από 85 δολάρια το βαρέλι, καταγράφοντας υψηλά 7ετίας.
Υπενθυμίζεται ότι χώρες με υψηλή κατανάλωση, όπως οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία και η Ινδία έχουν ήδη ζητήσει από τους παραγωγούς να αντλήσουν περισσότερες ποσότητες πετρελαίου.
Ο CEO της Aramco εκτιμά επίσης, ότι το έλλειμμα που παρατηρείται στην προσφορά πετρελαίου θα μπορούσε να επιδεινωθεί το 2022 εάν η πανδημία του κοροναϊού υποχωρήσει και περισσότεροι άνθρωποι αρχίσουν ξανά να μετακινούνται αεροπορικώς.
«Εάν υπάρξει ανάκαμψη των αερομεταφορών το επόμενο έτος, αυτή η πλεονάζουσα χωρητικότητα θα εξαντληθεί», ανέφερε. «Τώρα είμαστε κοντά σε μια κατάσταση όπου υπάρχει περιορισμένη προσφορά, και το πλεόνασμα μειώνεται γρήγορα».
Στελέχη της αγοράς πετρελαίου και φυσικού αερίου επέκριναν τις κυβερνήσεις και τους ακτιβιστές για το κλίμα που ζητούν από τις εταιρείες να σταματήσουν να επενδύουν σε ορυκτά καύσιμα, λέγοντας ότι αυτό θα προκαλέσει ελλείψεις στην ενέργεια την επόμενη δεκαετία.
Η Aramco, η μεγαλύτερη εταιρεία πετρελαίου στον κόσμο, επενδύει δισεκατομμύρια δολάρια για να αυξήσει την ημερήσια παραγωγή της στα 13 εκατομμύρια βαρέλια από 12 εκατομμύρια που είναι σήμερα. Αναμένει να έχει ολοκληρώσει το έργο μέχρι το 2027.
Πηγή: ΟΤ
- Ηράκλειο: Βρέφος βρέθηκε νεκρό στην κούνια του από την μητέρα του
- Κουτσούμπας: Να ανοίξει το θέμα των υποκλοπών για κυβέρνηση και Μητσοτάκη που ενέχεται στο εγκληματικό σκάνδαλο
- «Ύμνος της Μαφίας»: Σάλος στην Ιταλία για τη Eurovision – Tα προγνωστικά, το Ferto του Akylas και η Σουηδία «θα φροντίσει για την ήττα του Ισραήλ»
- Η σοβαρή νόσηση με COVID-19 και γρίπη αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του πνεύμονα
- Φωτιά σε αγροτοδασική έκταση στην Κεφαλονιά
- Παναθηναϊκός: Αυτή είναι η αποστολή για το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό (pic)
- NYT: Πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από το Μπαχρέιν προς το Ιράν – Η πρώτη επίθεση από χώρα του Κόλπου;
- Κουτσούμπας: Το Μπλόκο της Καλογρέζας στέλνει μήνυμα στις σημερινές γενιές να συνεχίσουν τον αγώνα ενάντια στον πόλεμο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 14.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/clay-leconey-LdyTTsIppB8-unsplash-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442