Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία - Ο Ερντογάν «σφύριξε» λήξη στο θέμα των πρεσβειών - «Περιμένουμε απο εδώ και πέρα να φέρονται αναλόγως»

Τουρκία – Ο Ερντογάν «σφύριξε» λήξη στο θέμα των πρεσβειών – «Περιμένουμε απο εδώ και πέρα να φέρονται αναλόγως»

«Η δήλωση των δέκα πρεσβειών για τον επιχειρηματία Οσμάν Καβαλά, είχε στόχο την κυριαρχία της Τουρκίας και ήταν προσβολή κατά του δικαστικού μας σώματος», δήλωσε ο τούρκος πρόεδρος, σε μία προσπάθεια να δικαιολογήσει την αρχική του απόφαση να απελάσει δέκα πρέσβεις

«Πρόθεσή μας δεν είναι να δημιουργήσουμε κρίση, και αυτές οι πρεσβείες υπαναχώρησαν στη δήλωση συμμόρφωσης στη Σύμβαση της Βιέννης. Αναμένουμε από αυτούς τους πρεσβευτές να ενεργήσουν αναλόγως από εδώ και πέρα», δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου αργά το απόγευμα της Δευτέρας, εν μέσω της κρίσης που προκλήθηκε για τον φυλακισμένο επιχειρηματία, Οσμάν Καβαλά.

Οι πρεσβείες τεσσάρων χωρών στην Τουρκία – ΗΠΑ, Καναδά, Ολλανδίας και Νέας Ζηλανδίας – ανακοίνωσαν νωρίτερα, την ίδια μέρα στο Twitter, ότι τηρούν το Άρθρο 41 της Σύμβασης της Βιέννης για τις Διπλωματικές Σχέσεις, το οποίο καλεί τους απεσταλμένους να μην ανακατεύονται στις εσωτερικές υποθέσεις των κρατών, στα οποία φιλοξενούνται. Την ανακοίνωση των συγκεκριμένων πρεσβειών υιοθέτησαν, στη συνέχεια, και οι πρεσβείες της Νορβηγίας και της Φινλανδίας.

«Ήταν καθήκον μου ως αρχηγού κράτους να απαντήσω σε αυτή την προσβολή», είπε ο Ερντογάν, αναφερόμενος στην προηγούμενη δήλωσή του, ότι είχε δώσει εντολή στον υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, να κηρύξει τους δέκα πρεσβευτές ως «persona non grata».

«Η δήλωση των δέκα πρεσβειών για τον επιχειρηματία Οσμάν Καβαλά, είχε στόχο την κυριαρχία της Τουρκίας και ήταν προσβολή κατά του δικαστικού μας σώματος. Το δικαστικό σώμα της Τουρκίας δεν δέχεται εντολές από κανέναν», πρόσθεσε ο τούρκος πρόεδρος.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024