«Εκεί χάνεται η ψυχραιμία, χάνεται ο έλεγχος και έχουν προβλήματα. Αυτά πρέπει να τα δει η Πολιτεία, πρέπει να τα μαζέψει» επεσήμανε, μεταξύ άλλων

Την έντονη διαφωνία του με όσα διαδραματίστηκαν στο Πέραμα, όπου σκοτώθηκε ένας 20χρονος από αστυνομικά πυρά, εξέφρασε ο ταξίαρχος εν αποστρατεία, Θανάσης Κατερινόπουλος.

Αρχικά, ο κ. Κατερινόπουλος είπε πως το πρώτο λάθος των αστυνομικών ήταν ότι το Κέντρο έδωσε εντολή να σταματήσει η καταδίωξη και τόνισε πως δεν είναι η πρώτη φορά που αστυνομικοί εντοπίζουν κλεμμένα αυτοκίνητα.

«Τα καταδιώκουν, τα εγκαταλείπουν ή τα χάνουν στη διαδρομή. Αν αυτό έγινε, αν αυτό ισχύει, ήταν το πρώτο λάθος» είπε, μιλώντας στο Star.

Το δεύτερο λάθος «κατά τη δική μου εκτίμηση πάντα, είναι οι πυροβολισμοί. Βεβαίως εδώ είδαμε ότι οδηγούνται ενώπιον του εισαγγελέα για υπέρβαση του ορίου αμύνης, ενδεχόμενο δόλο κτλ. Αυτά θα φανούν στην πορεία από τη δικαιοσύνη, αλλά δεν δέχθηκαν επίθεση από όπλο. Δεν υπάρχει το ανάλογο μέσο. Να δεχθούμε ότι έκαναν όπισθεν με το αυτοκίνητο και κινδύνευσε η σωματική τους ακεραιότητα και επ’ ουδενί λόγο η ζωή τους. Άρα, λοιπόν, ήταν πολύ τραβηγμένο και δεν τράβηξε όπλο ένας, τράβηξαν περισσότεροι από ό,τι ακούσαμε. 38 κάλυκες. Έλεος, εδώ δεν είχαμε τρομοκράτες απέναντι που μας σημάδευαν με ένα όπλο».

Σύμφωνα με τον ίδιο, στο εν λόγω περιστατικό υπάρχει «απώλεια ψυχραιμίας, πάνω απ’ όλα. Αυτό είναι δεδομένο. Δεν δείχνει επαγγελματισμό. Βέβαια, προσωπικά δεν μπορώ να έχω διαφορετική άποψη για την περιβόητη ομάδα ΔΙΑΣ, η οποία βεβαίως και προσφέρει παρά πολλά πολλά αλλά όπως είδαμε, το τελευταίο εξάμηνο προσλάβανε ανθρώπους, τους εκπαίδευσαν ένα μήνα, τους έβαλαν στην ομάδα ΔΙΑΣ, με αποτέλεσμα οι συνάδελφοί τους που επιβαίνουν στα ίδια δίκυκλα, οι εκπαιδευμένοι, να κινδυνεύουν πολύ περισσότερο από τον συνοδό τους παρά από τους κακοποιούς απέναντι».

«Εκεί χάνεται η ψυχραιμία, χάνεται ο έλεγχος και έχουν προβλήματα. Αυτά πρέπει να τα δει η Πολιτεία, πρέπει να τα μαζέψει» πρόσθεσε.

Αναφορικά με το πότε οι αστυνομικοί μπορούν να «τραβήξουν» όπλο απάντησε πως: «Στα πλαίσια της άμυνας, της δικής τους άμυνας ή στα πλαίσια της άμυνας υπέρ τρίτου. Το μέσο πρέπει να είναι ανάλογο ή τέτοιο που να βάζει σε κίνδυνο τη ζωή ή τη σωματική ακεραιότητα. Και το ερώτημα εδώ είναι το εξής: Όντως κινδύνευε η ζωή τους; Κι αν κινδύνευε, κινδύνευε όλων; Πυροβόλησαν όλοι; Από ό,τι ακούσαμε από τη βαλλιστική και οι εφτά. Ε, εντάξει μην τρελαθούμε».

Δείτε όσα είπε

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr