Λα Πάλμα – Συνεχίζονται οι εκρήξεις – Κατέρρευσε μερικώς ο ένας κρατήρας του ηφαιστείου
Το ηφαίστειο Κούμπρε Βιέχα συνεχίζει να «ξερνάει» λάβα, ενώ σεισμός της τάξης των 4,9 Ρίχτερ έγινε το Σάββατο.
Το ηφαίστειο Κούμπρε Βιέχα στο νησί Λα Πάλμα συνεχίζει να «ξερνάει» λάβα, ενώ κατέρρευσε μερικώς ο κύριος από τους τέσσερις κρατήρες του ηφαιστείου μετά από σεισμό 4,9 βαθμών το απόγευμα του Σαββάτου.
Είναι ο μεγαλύτερος σεισμός που έχει γίνει, ο προηγούμενος ήταν 4,8 Ρίχτερ και σημειώθηκε πριν τρεις ημέρες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η ποσότητα της λάβας που εκλύεται να είναι περισσότερη και να φαρδαίνει το ποτάμι που καταλήγει στον Ατλαντικό.
Για πόσο θα συνεχιστεί η ηφαιστειακή δραστηριότητα
Σχεδόν 8.500 στρέμματα έχουν καλυφθεί από τη λάβα, περισσότερα από 2.200 κτίρια έχουν καταστραφεί, τα περισσότερα εντελώς, καθώς και 65 χιλιόμετρα οδικού δικτύου. Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι οι εκρήξεις θα μπορούσαν να συνεχιστούν για τρεις μήνες.
- UBS Sees Greek Banks as Undervalued, Raises Price Targets
- Μπακς – Θάντερ 102-122: Ήττα για τα «Ελάφια» παρά τη «γεμάτη» εμφάνιση του Αντετοκούνμπο (vid)
- Κακοκαιρία: Ποιοι δρόμοι παραμένουν κλειστοί στην Αττική
- Η «ανάπτυξη» του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν μπορεί να συγκαλύψει τον πραγματικό οικονομικό και κοινωνικό μαρασμό της χώρας
- Επιστροφή στην ευρωπαϊκή «δράση» για Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ
- Ήθελα να του ρίξω γροθιά στο πρόσωπο: Η περίεργη χημεία των Μάθιου ΜακΚόναχι και Γούντι Χάρελσον στο True Detective







