Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης 1-2 – «Βασίλισσα» στη Βαρκελώνη

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης 1-2 – «Βασίλισσα» στη Βαρκελώνη

Η Ρεάλ άλωσε το Καμπ Νου και πάτησε κορυφή. Τέταρτη σερί νίκη της βασίλισσας απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πρώτη του Κάρλο Αντσελότι στη Βαρκελώνη. Αλάμπα και Βάσκεθ τα δύο γκολ του θριάμβου της Ρεάλ.

Της έχει πάρει τον αέρα. Η Ρεάλ Μαδρίτης σημείωσε την τέταρτη σερί νίκη της απέναντι στην Μπαρτσελόνα, ο Κάρλο Αντσελότι σημείωσε την πρώτη του νίκη στο «Καμπ Νου» και η «βασίλισσα» με το τελικό 2-1 στη Βαρκελώνη πάτησε στην κορυφή της La Liga.

Γκολάρα από τον Αλάμπα για το 0-1, το… καθάρισε ο Λούκας Βάσκεθ στις καθυστερήσεις, μείωσε ο Αγκουέρο στην τελευταία φάση του ματς για την Μπαρτσελόνα, που σε ένα ακόμα παιχνίδι απογοήτευσε με την εικόνα της στον αγωνιστικό χώρο.

Αν κάποιος σε μια Κυριακή που είναι γεμάτη από ντέρμπι σε ολόκληρη την Ευρώπη έψαξε το θέαμα στο πρώτο χρονικά απ’ αυτά, μάλλον έμεινε απογοητευμένος. Στο clasico δεν είδαμε θέαμα. Είδαμε νευρικότητα, είδαμε κακές επιλογές, είδαμε παίκτες που ήθελαν, αλλά δεν… μπορούσαν.

Κυρίως από την Μπαρτσελόνα. Μονότονη, βαρετή, άγευστη, άοσμη. Να προσπαθεί να απειλήσει μονάχα από τα αριστερά με τον Ντεπάι, αλλά να βλέπει τη Ρεάλ να κλείνει καλά τους χώρους και να ψάχνει την κόντρα επίθεση.

Μονάχα μια ολιγωρία υπήρξε, αλλά ο Ντεστ έστειλε την μπάλα στα… πουλιά από το ύψος του πέναλτι και λίγο αργότερα η Ρεάλ βρήκε την κόντρα που έψαχνε. Και ο Αλάμπα τον χώρο για να σουτάρει. Στο 32′ ο Αυστριακός με μια… οβίδα έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνιά του Τερ Στέγκεν για το 0-1, που έμεινε μέχρι το ημίχρονο.

Ο Κούμαν έβγαλε τον Μιγκέθα και έβαλε τον Κουτίνιο με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Βραζιλιάνος είχε μια καλή στιγμή για να ισοφαρίσει νωρίς στο δεύτερο μέρος, αλλά πέρα απ’ αυτό η Μπάρτσα ήταν… θλιβερή. Χωρίς αρχή, μέση και τέλος, με τον Πικέ να… βαφτίζεται και πάλι σέντερ φορ στο φινάλε του ματς μήπως και βρεθεί σε θέση βολής και σκοράρει, με τον Κούμαν να ρίχνει στο γήπεδο και τον Αγκουέρο στα τελευταία λεπτά μήπως και φτάσει στην ισοφάριση. Ο τρόπος της Μπάρτσα, όμως, παρέμενε ανορθόδοξος, η Ρεάλ συνέχιζε να απειλεί στην κόντρα και στο 93′ το καθάρισε.

Ο Ασένσιο μπήκε στην περιοχή, σούταρε, ο Τερ Στέγκεν είχε πρώτη απάντηση, αλλά όχι και δεύτερη καθώς ο Λούκας Βάσκεθ πήρε το «ριμπάουντ» και σε κενή εστία έκανε το 0-2. Η αντίδραση της Μπαρτσελόνα ήρθε αργά, μόλις στην τελευταία φάση του αγώνα, με τον Αγκουέρο να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της ομάδας, αλλά αυτό ήρθε στην τελευταία φάση του ματς.

Το σφύριγμα της λήξης έδειξε τον Κάρλο Αντσελότι να πανηγυρίζει με σφιγμένες γροθιές την πρώτη του νίκη στο Καμπ Νου μετά από πέντε επισκέψεις εκεί (τρεις ήττες, δύο ισοπαλίες με Μίλαν, Παρί και Ρεάλ) και την άνοδο της Ρεάλ στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Μινγκέθα (46’ Κοουτίνιο), Πικέ, Έρικ Γκαρσία, Άλμπα, Μπουσκέτς, Ντε Γιονγκ (77’ Σέρζι Ρομπέρτο), Γκάβι (85’ Λουκ Ντε Γιονγκ), Ντεστ, Ντεπάι, Φάτι (74’ Αγκουέρο).

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Κουρτουά, Λούκας Βάθκεθ, Μιλιτάο, Αλάμπα, Μεντί, Κασεμίρο, Μόντριτς, Κρόος, Ροντρίγκο (72’ Βαλβέρδε – 92’ Καρβαχάλ), Βινίσιους (87’ Μάρκο Ασένσιο), Μπενζεμά.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024