Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η τύχη του ΠΑΟΚ συνεχίζεται – Τουλάχιστον ο Παναθηναϊκός έχει δικαίωμα έφεσης

Η τύχη του ΠΑΟΚ συνεχίζεται – Τουλάχιστον ο Παναθηναϊκός έχει δικαίωμα έφεσης

Μετά τον Ολυμπιακό, ο ΠΑΟΚ καλείται να παίξει σε άδειο γήπεδο και κόντρα στον Παναθηναϊκό, σε ένα φοβερό… παιχνίδι της τύχης. Διαφορά; Δεν δίκασε η πρόεδρος του Δικαστηρίου, αλλά ο αναπληρωτής. Οι Πράσινοι δικαιούνται έφεσης

Τύχη. Η υποτιθέμενη «δύναμη» που αποδίδεται σε έμψυχα ή άψυχα αντικείμενα και η οποία είναι σε θέση να επηρεάσει, πέρα από τον έλεγχο του ανθρώπου, και τους φυσικούς νόμους του σύμπαντος, γεγονότα και καταστάσεις, ώστε να έχουν θετική κατάληξη. Στην αρχαιότητα η τύχη ήταν θεά, κόρη του Ερμή και της Αφροδίτης, και λατρευόταν από τους αρχαίους Έλληνες ως προστάτιδα των πόλεων. Η αντίστοιχη ρωμαϊκή θεότητα ονομαζόταν Φορτούνα.

Δεν ξέρουμε τι όνομα είχε η… θεότητα στην οποία κάνουν τα τάματα και τις «θυσίες» τους οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ, αλλά η «τύχη» τού χαμογελά πλατιά. Για δεύτερη συνεχόμενη φορά. Δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα. Δεύτερο συνεχόμενο ντέρμπι στην Αθήνα, ο Δικέφαλος του Βορρά θα δώσει ντέρμπι στην πρωτεύουσα, χωρίς την παρουσία κόσμου του αντιπάλου του. Μετά τον Ολυμπιακό, στα δίχτυα της… ατυχίας μπλέχτηκε και ο Παναθηναϊκός.

Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο τιμώρησε τους Πράσινους με ποινή αποκλεισμού της έδρας τους για δύο παιχνίδια, αλλά και πρόστιμο ύψους 70.000 € για επεισόδια που έγιναν έξω από το γήπεδο και από τα οποία αστυνομικός κατέληξε στο νοσοκομείο. Οι Πράσινοι υποστήριξαν στην απολογία τους πως ό,τι έγινε συνέβη σε χώρο που η ΠΑΕ δεν μπορούσε να έχει εποπτεία ή έλεγχο. Αλλά η τιμωρία επιβλήθηκε.

Εάν μάλιστα μείνει η ποινή ως έχει, τότε ο Παναθηναϊκός θα αναγκαστεί να στερηθεί τον κόσμο του στη Λεωφόρο για τα παιχνίδια της 8ης αγωνιστικής με τον ΟΦΗ και της 9ης με τον ΠΑΟΚ. Δύο παιχνίδια που αποτελούν «τελικούς» για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, καθώς με θετικά αποτελέσματα θα έμπαινε στην κουβέντα για πολλά πράγματα στη φετινή λίγκα. Και ειδικά στο γεμάτο «Απόστολος Νικολαΐδης» το Τριφύλλι έχει δείξει ότι μπορεί να κάνει μεγάλες ζημιές.

Διαβάζοντας κάποιος το διατακτικό της απόφασης, διαπιστώνει ότι η εκδίκαση της υπόθεσης από το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο δεν έγινε από την πρόεδρο του οργάνου, αλλά από τον αναπληρωτή πρόεδρο, Αναστάσιο Δάτσκο. Γιατί, άραγε; Μάλιστα, σε αντίθεση με ό,τι είχε συμβεί με τον Ολυμπιακό, που τιμωρήθηκε για πρώτη φορά στα χρονικά με ποινή αποκλεισμού της έδρας του για… καπνογόνα που δεν έπεσαν στο γήπεδο, αλλά απλώς διακόπηκε το παιχνίδι για λίγα λεπτά λόγω κάπνας, ο Παναθηναϊκός θα έχει δικαίωμα έφεσης. Και θα το ασκήσει.

Ο Ολυμπιακός, δεν είχε αυτή την… πολυτέλεια. Αυτό το δημοκρατικό δικαίωμα. Δεν του παραχωρήθηκε από την απόφαση η ευκαιρία να υπερασπιστεί τα συμφέροντά του σε δεύτερο βαθμό. Όπως συμβαίνει ακόμη και με τους πιο άγριους εγκληματίες στην πραγματική ζωή. Με μια απόφαση-μνημείο αδικίας, οι Ερυθρόλευκοι στήθηκαν στον τοίχο και έγιναν η πρώτη ομάδα στην ιστορία που τιμωρήθηκε με κλείσιμο της έδρας, χωρίς να έχει συμβεί το παραμικρό.

Είπαμε, όμως, με την… τύχη δεν μπορείς να τα βάλεις. Και ειδικά με την… τύχη του ΠΑΟΚ, που μόλις μία εβδομάδα μετά την… τυχερή τιμωρία του Ολυμπιακού, να μην έχει στη διάθεσή του τον κόσμο του, ετοιμάζεται να παίξει σε άδειο γήπεδο και με τον Παναθηναϊκό. Αν έχεις… τύχη διάβαινε, με λίγα λόγια…

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024