Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γιαννίκης – «Όλοι είναι παίκτες ενδεκάδας»

Γιαννίκης – «Όλοι είναι παίκτες ενδεκάδας»

Έτοιμους θέλει να έχει όλους τους ποδοσφαιριστές του ο Αργύρης Γιαννίκης, καθώς ο προπονητής της ΑΕΚ ανέφερε πως όλοι είναι ποδοσφαιριστές ενδεκάδας.

Σε ετοιμότητα θα πρέπει να είναι όλοι οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ. Ο Αργύρης Γιαννίκης ανέφερε πως όλοι οι ποδοσφαιριστές της Ένωσης είναι για ενδεκάδα, καθώς τόνισε: «Για εμάς εκπλήξεις με τους παίκτες που τους βλέπουμε κάθε μέρα, δεν υπάρχουν, γιατί όλοι τους είναι παίκτες ενδεκάδας».

Αναλυτικά τα όσα είπε στην Cosmote TV:

Ακολουθεί το παιχνίδι με τον Βόλο, μια ομάδα με εξαιρετικό επιθετικό transition, αλλά και πνευματικά δυνατή γιατί δεν είναι καθόλου εύκολο να μετατρέψεις το 4-1, στην Τούμπα, σε 4-4…

Είναι η καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα και σίγουρα ήταν ένα φανταστικό αποτέλεσμα για αυτούς η ισοπαλία στην έδρα του ΠΑΟΚ. Δεν είναι εύκολο να γυρίζεις το παιχνίδι από 4-1 σε 4-4. Εμείς πρέπει να τους περιορίσουμε σε αυτά που κάνουν επιθετικά και να γίνουμε επικίνδυνοι.

Τη βαθμολογία σε αυτό το στάδιο της σεζόν την κοιτάτε; Το ρωτώ γιατί την ίδια ημέρα υπάρχει το ντέρμπι Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ, στο οποίο θα προκύψουν βαθμολογικές απώλειες, τις οποίες, με μία νίκη στον Βόλο, θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί η ΑΕΚ.

Πιστεύω η βαθμολογία είναι σημαντική την τελευταία αγωνιστική. Αυτό μας ενδιαφέρει. Να είμαστε την τελευταία αγωνιστική σε μια θέση που θα μας ικανοποιεί. Αυτή τη στιγμή αυτό που μας ενδιαφέρει είναι, παιχνίδι με παιχνίδι, να κάνουμε τα βήματα που χρειαζόμαστε, να εξελισσόμαστε σαν ομάδα και να κοιτάμε να έχουμε επιτυχία.

Έγινε αρκετή συζήτηση για τις επιλογές σας στην ενδεκάδα στο παιχνίδι απέναντι στον Ατρόμητο. Στην ελληνική πραγματικότητα, χαρακτηρίστηκαν «εκπλήξεις». Εσείς μας είπατε μετά το τέλος του αγώνα, ότι οι επιλογές βασίστηκαν στην εικόνα από τις προπονήσεις. Αυτό είναι γενικώς το κριτήριο σας ή λαμβάνετε υπόψιν σας και τον αντίπαλο;

«Εκπλήξεις» είναι για τους έξω. Εμείς βλέπουμε τους παίκτες κάθε μέρα. Έχουμε πει ότι κάθε παίκτης της ΑΕΚ είναι παίκτης, που μπορεί να βρεθεί στην ενδεκάδα. Σίγουρα βγάζουμε ένα πλάνο πάνω στον αντίπαλο. Παίζει ρόλο το να ταιριάζει και στον αντίπαλο ο παίκτης. Πρέπει, επίσης, να δούμε ποιος εμπέδωσε τα νέα στοιχεία πιο γρήγορα από τους άλλους. Αλλά «εκπλήξεις», για εμάς που τους βλέπουμε κάθε μέρα, δεν υπάρχουν, γιατί όλοι τους είναι παίκτες ενδεκάδας.

Συζητήθηκε, επίσης, και μια ακόμη από τις αποφάσεις που πήρατε. Την προηγούμενη ημέρα από τους εντός έδρας αγώνες δεν υπάρχει πια ξενοδοχείο για την ομάδα. Οι παίκτες μένουν στα σπίτια τους. Η λογική, πίσω από την απόφαση, είναι να μην φορτίζονται πνευματικά, εν όψει του κάθε αγώνα, αλλά αντιθέτως μένοντας σε δικό τους περιβάλλον με οικεία τους πρόσωπα να φεύγει το όποιο άγχος;

Παίζει ρόλο η ώρα του αγώνα. Αν παίζει εντός έδρας βράδυ. Το να είσαι σε ξενοδοχείο δύο μέρες στην πόλη που μένεις, δεν θεωρώ ότι βοηθάει να πάρουν οι παίκτες την αίσθηση ότι παίζουν εντός έδρας. Επίσης, η ψυχική προετοιμασία είναι πιο θετική γιατί είναι πιο συγκεντρωμένοι οι παίκτες. Και σίγουρα πρέπει να υπάρχει μια διαφορά μεταξύ εντός κι εκτός έδρας παιχνιδιού. Αν ο παίκτης είναι πάντα στο ξενοδοχείο, η συγκέντρωση, πιστεύω, δεν θα είναι στα επίπεδα που θέλουμε.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024