Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλονίκη - Εξαρθρώθηκε σπείρα διαρρηκτών με λεία 128.000 ευρώ

Θεσσαλονίκη – Εξαρθρώθηκε σπείρα διαρρηκτών με λεία 128.000 ευρώ

Για την υπόθεση, συνελήφθησαν τρία άτομα που είχαν «ρημάξει» σπίτια στην ανατολική πλευρά της πόλης με λεία 128.000 ευρώ, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως ένας εκ των δραστών είχε ταυτοποιηθεί κατά το παρελθόν ως εμπλεκόμενος σε διαρρήξεις οικιών σε επτά ευρωπαϊκές χώρες

Σπείρα διαρρηκτών με «ειδικότητα» να παραβιάζει θωρακισμένες πόρτες εξαρθρώθηκε από τους αστυνομικούς στη Θεσσαλονίκη.

Για την υπόθεση, συνελήφθησαν τρία άτομα που είχαν «ρημάξει» σπίτια στην ανατολική πλευρά της πόλης με λεία 128.000 ευρώ, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως ένας εκ των δραστών είχε ταυτοποιηθεί κατά το παρελθόν ως εμπλεκόμενος σε διαρρήξεις οικιών σε επτά ευρωπαϊκές χώρες.

Για τη σύλληψη των τριών ανδρών, ηλικίας 46, 37 και 38 ετών, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και στην περιοχή Χαριλάου. Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι τρεις δράστες «ενώθηκαν» τουλάχιστον από τα τέλη Απριλίου 2021 και έχοντας διακριτούς ρόλους, σε διάστημα τριών μηνών, διέπραξαν μία ληστεία και εννέα διαρρήξεις σπιτιών στις περιοχές Καλαμαριάς, Χαριλάου και Τούμπας.

Σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, οι συλληφθέντες μετέβαιναν στις περιοχές των υποψήφιων στόχων τους με δύο οχήματα, τα οποία στάθμευαν σε μακρινή απόσταση, ώστε να προσεγγίζουν πεζοί τις πολυκατοικίες που είχαν προεπιλέξει, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.

Επίσης, η παράνομη είσοδος στα διαμερίσματα γινόταν πρωινές ή βραδινές ώρες χωρίς ίχνη διάρρηξης θωρακισμένων θυρών, προτιμούσαν περιοχές όπου γίνονταν υπαίθριες λαϊκές αγορές για να εκμεταλλεύονται την έξοδο των ενοίκων, ενώ άλλαζαν ρούχα μετά την τέλεση των εγκληματικών πράξεων προκειμένου να αποφύγουν πιθανή αναγνώρισή τους.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των τριών συλληφθέντων βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, μεταλλική μέγγενη πάγκου, ηλεκτρικό εργαλείο λιμαρίσματος αντικειμένων, κουκούλα προσώπου, μύλος κλειδαριάς θύρας οικίας, κλειδιά από κλειδαριές τύπου χρηματοκιβωτίου, συσκευή εντοπισμού GPS, δώδεκα κινητά τηλέφωνα, έξι ρολόγια και δύο tablet η νόμιμη κατοχή των οποίων ερευνάται, τέσσερα φιαλίδια με υγρή μεθαδόνη συνολικού μικτού βάρους 591,8 γραμμαρίων, ένα μικροδέμα ηρωίνης, δύο σπρέι πιπεριού και ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι – τύπου στιλέτο.

Η λείας τους, που περιλαμβάνει χρηματικά ποσά, χρυσαφικά – κοσμήματα και διάφορες συσκευές, ανέρχεται συνολικά στις 128.000 ευρώ περίπου.

Οι δράστες έχουν απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις Αρχές για συναφή αδικήματα, ενώ ο 38χρονος, έχει ταυτοποιηθεί σε προγενέστερο χρόνο, ως εμπλεκόμενος σε διαρρήξεις οικιών σε επτά Ευρωπαϊκές χώρες.

Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό τυχόν άλλων παθόντων σε Ελλάδα και Ευρώπη, με τη συνεργασία αστυνομικών υπηρεσιών σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024