Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Επιστρεπτέα προκαταβολή – Τι θα πληρώσουν οι επιχειρήσεις

Επιστρεπτέα προκαταβολή – Τι θα πληρώσουν οι επιχειρήσεις

Την επόμενη εβδομάδα θα ενημερωθούν επιχειρήσεις και επαγγελματίες για τα ποσά που οφείλουν και πρέπει να επιστρέψουν στο Δημόσιο

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για να ενημερωθούν εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις και επαγγελματίες που έχουν λάβει Επιστρεπτέες Προκαταβολές για τα ποσά που οφείλουν και πρέπει να επιστρέψουν στο Δημόσιο.

Οι επιχειρήσεις θα μάθουν την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου το ακριβές ποσό της επιστρεπτέας προκαταβολής που πρέπει να επιστρέψουν στο ελληνικό δημόσιο. Όσες επιχειρήσεις  επιθυμούν μπορούν να ξεκινήσουν να πληρώσουν είτε εφάπαξ, είτε σε δόσεις από τα τέλη Οκτωβρίου το ποσό που τους αναλογεί.

Τις επόμενες μέρες θα εκδοθούν και οι τελευταίες υπουργικές αποφάσεις που θα ενσωματώνουν τις πρόσφατες αλλαγές στα ποσοστά της επιστρεπτέας προκαταβολής και αμέσως μετά η ΑΑΔΕ στην προσωποποιημένη πληροφόρηση θα «περάσει» τα ποσά που χρωστούν επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες.

Το θέμα αφορά σε περίπου 700.000 ελεύθερους επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίοι θα πρέπει να μπουν στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ – aade.gr με τους κωδικούς του TAXIS.

Εκεί, θα αναζητήσουν τις βεβαιωμένες οφειλές, όπου θα αναγράφεται και το σύνολο που έχουν λάβει, αλλά και το ποσό που θα πρέπει να επιστρέψουν.

Το ποσό που θα επιστραφεί και από τους 7 κύκλους των κρατικών δανείων υπολογίζεται σε περίπου 4 δισ. ευρώ, ενώ υπάρχει περίπτωση η έκπτωση να φθάσει και το 78,75% του δανείου που έλαβαν υπό προϋποθέσεις.

α) Για επιχειρήσεις που έχουν κάνει έναρξη εργασιών πριν την 1η Ιανουαρίου 2019 και έχουν θετικά ακαθάριστα έσοδα το 2019:

– το 25% εφόσον έχουν πτώση ακαθάριστων εσόδων το 2020 σε σχέση με το 2019 άνω του 70% και καταγράφουν ζημίες προ φόρων.

– το 33,3% εφόσον έχουν πτώση ακαθάριστων εσόδων το 2020 σε σχέση με το 2019 μεταξύ 30% και 70% και καταγράφουν ζημίες προ φόρων.

– Το 50% για τις λοιπές επιχειρήσεις

β) Για νέες επιχειρήσεις που έχουν κάνει έναρξη εργασιών μετά την 1η Ιανουαρίου 2019 ή είχαν μηδενικά ακαθάριστα έσοδα το 2019 επιστρέφεται:

– το 25% εφόσον έχουν πτώση ακαθάριστων εσόδων το 2020 σε σχέση με το 2019 (εφόσον είχαν καταγράψει θετικά ακαθάριστα έσοδα το 2019) άνω του 30% και καταγράφουν ζημίες προ φόρων.

– το 33,3% για τις λοιπές επιχειρήσεις.

Sports in

Επίσημο: Χωρίς τον Μέσι η Αργεντινή για τα φιλικά στην Αμερική

Η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Αργεντινής (AFA) επιβεβαίωσε την απουσία του Λιονέλ Μέσι από τα φιλικά του Μαρτίου στην Αμερική.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024