Το καταναλωτικό χρέος στις ΗΠΑ είναι σήμερα περίπου 14,88 τρισεκατομμύρια δολάρια, αντιπροσωπεύοντας ένα μέσο ατομικό χρέος σχεδόν 93.000 δολαρίων

Το καταναλωτικό χρέος στις ΗΠΑ είναι σήμερα περίπου 14,88 τρισεκατομμύρια δολάρια, αντιπροσωπεύοντας ένα μέσο ατομικό χρέος σχεδόν 93.000 δολαρίων. Ενώ οι παλαιότερες γενιές κατέχουν το μεγαλύτερο μέρος αυτού του χρέους , οι νεότεροι ενήλικες στη χώρα συσσωρεύουν γρήγορα το δικό τους χρέος.

Η Gen Zers, ηλικίας από 18 έως 23 ετών, έχει κατά μέσο όρο χρέος 16.043 δολ., σύμφωνα με στοιχεία από μια μελέτη καταναλωτικού χρέους της Experian.

Η Experian ανέλυσε τη βάση δεδομένων της με πληροφορίες πιστωτικών αναφορών για να μετρήσει το μέσο χρέος πιστωτικών καρτών, το χρέος φοιτητικού δανείου, το χρέος δανείου αυτοκινήτου και το χρέος προσωπικών δανείων για την Gen Zers.

  • Μέσο χρέος πιστωτικής κάρτας : 1.963 δολ.
  • Μέσο χρέος φοιτητικού δανείου : 17.338 δολ.
  • Μέσο χρέος δανείου αυτοκινήτου : 15.574 δολ.
  • Μέσο χρέος προσωπικού δανείου : 6.004 δολ.

Πιο χρεωμένη από οποιαδήποτε άλλη γενιά

Η γενιά αυτή είχε την υψηλότερη αύξηση χρέους από οποιαδήποτε γενιά μεταξύ 2019 και 2020, με το μέσο υπόλοιπο να αυξάνεται κατά 67,2% από 9.593 δολάρια.

Η Experian αναφέρει στην έκθεσή της ότι η «ανάπτυξη σημειώθηκε μεταξύ της νεότερης ομάδας καταναλωτών».

Η επόμενη πιο κοντινή αύξηση χρέους ήταν αυτή των millennials (ηλικίες 25 έως 40), των οποίων το μέσο χρέος αυξήθηκε 11,5% από τα 78.396 δολάρια του 2019 στα 87.448 δολ.

Αν και το χρέος τους αυξάνεται, τα μέλη του Gen Z βρίσκονται σε πολύ καλό σημείο για να το ξεπληρώσουν, λέει ο Greg McBride, επικεφαλής οικονομικός αναλυτής της Bankrate.

Όχι μόνο είναι νέοι και έχουν άφθονο χρόνο να πληρώσουν, αλλά έχουν επίσης χρόνο να χτίσουν ισχυρές οικονομικές συνήθειες για το υπόλοιπο της ζωής τους.

«Όσο πιο γρήγορα μπορείτε να συνηθίσετε να αποταμιεύετε για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και για συνταξιοδότηση, τόσο καλύτερα θα είστε μακροπρόθεσμα», λέει ο McBride.

Πηγή: ΟΤ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr