«Είχα την ευκαιρία να ανταλλάξω απόψεις για τις τελευταίες εξελίξεις στη Λιβύη με τον Γάλλο ΥΠΕΞ Ζαν Ιβ Λε Ντριάν, τον ΓΓ του Αραβικού Συνδέσμου A.A.Gheit και την Αμερικανίδα εκτελούσα χρέη Βοηθού ΥΠΕΞ, αρμόδια για Εγγύς Ανατολή, Y.Lempert» έγραψε στο Twitter ο Νίκος Δένδιας

Οι τελευταίες εξελίξεις στη Λιβύη βρέθηκαν στο επίκεντρο των επαφών που είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με τον Γάλλο ομόλογό του Ζαν Ιβ Λε Ντριάν, τον γενικό γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου Αχμέντ Αμπούλ Γιτ και την Αμερικανίδα εκτελούσα χρέη Βοηθού ΥΠΕΞ, αρμόδια για την Εγγύς Ανατολή, Γιαέλ Λέμπερτ (Yael Lempert), στο περιθώριο της Συνόδου «Libya Stabilization Initiative», στην πρωτεύουσα Τρίπολη.

«Είχα την ευκαιρία να ανταλλάξω απόψεις για τις τελευταίες εξελίξεις στη Λιβύη με τον Γάλλο ΥΠΕΞ Ζαν Ιβ Λε Ντριάν, τον ΓΓ του Αραβικού Συνδέσμου A.A.Gheit και την Αμερικανίδα εκτελούσα χρέη Βοηθού ΥΠΕΞ, αρμόδια για Εγγύς Ανατολή, Y.Lempert» έγραψε στο Twitter ο Νίκος Δένδιας.

Κατά την παραμονή του στην Τρίπολη, ο Νίκος Δένδιας επισκέφτηκε τον δήμο του Abu Sliem, τον τρίτο μεγαλύτερο δήμο της Λιβύης, όπου ζουν ευάλωτες ομάδες (εσωτερικά εκτοπισμένοι, γυναίκες και παιδιά) προκειμένου να επισκεφθεί το γήπεδο της περιοχής, το οποίο ανακατασκευάζεται με ελληνική χρηματοδότηση στο πλαίσιο της υλοποίησης προγράμματος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες: «Sport for Peace».

Ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με εκτοπισμένα παιδιά. «Συγκινητική υποδοχή στον Δήμο Abusliem. Η Ελλάδα στηρίζει ενεργά την ανοικοδόμηση της χώρας χρηματοδοτώντας την ανακατασκευή του Σταδίου του Δήμου στο πλαίσιο προγράμματος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες «Sport for Peace»», έγραψε σε άλλη ανάρτησή του ο υπουργός Εξωτερικών.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr