Δουλειά των δημοτικών κοινωνικών υπηρεσιών είναι να στέκονται με όλες τους τις δυνάμεις κοντά στους ανθρώπους με προβλήματα, αλλά και να εκπαιδεύουν τους δημότες στα οφέλη της κοινωνικής προσφοράς. Στα Βριλήσσια ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής & Αλληλεγγύης μετέτρεψε την δωρεά των δημοτών σε δώρο προς τους άστεγους συμπολίτες μας

Ο Δήμος Βριλησσίων μέσω του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής & Αλληλεγγύης ενισχύοντας το δικαίωμα στη μάθηση και στον πολιτισμό παρέδωσε για ακόμη μία φορά 20 κούτες με βιβλία  που αφορούν στην λογοτεχνία, την εκπαίδευση, το θέατρο, τον πολιτισμό, την ποίηση κ.α., στο «Παλαιοβιβλιοπωλείο των Αστέγων» που βρίσκεται στην οδό Πειραιώς 132.

Το «Παλαιοβιβλιοπωλείο των Αστέγων» είναι ένα εγχείρημα του Λεωνίδα Κουρσούμη με σπουδές στα οικονομικά,  ο οποίος κατά την διάρκεια της κρίσης που βίωσε η Ελλάδα βρέθηκε άστεγος στα 69 του χρόνια. Μαζί με άλλους δύο αστέγους δημιούργησαν τον συγκεκριμένο χώρο, σκοπός του οποίου δεν είναι η φιλανθρωπία, αλλά μια προσπάθεια που θα βοηθήσει τους αστέγους να αναδιοργανώσουν τη ζωή τους.

«Με τη συμβολή σας στο Κοινωνικό Ανταλλακτήριο του Δήμου προσφέρουμε σε συνανθρώπους που έχουν ανάγκη και αρκετά από τα βιβλία που έχουν συγκεντρωθεί,  έχουν δοθεί στο «Παλαιοβιβλιοπωλείο των Αστέγων».

Στηρίζουμε την προσπάθεια των αστέγων για αξιοπρεπή επιβίωση.

Μένουμε κοντά στον Άνθρωπο» είναι το μήνυμα – κάλεσμα της κοινωνικής υπηρεσίας του Δήμου Βριλήσσιων που επιτελεί κατά πως φαίνεται συνειδητά το καθήκον της

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr